Prva obavijest i poziv autorima ZIRP2016

Kakav položaj ima Republika Hrvatska u međunarodnoj mreži robnih tokova?
Jesu li logistički operateri koji posluju u Hrvatskoj privukli određene robne tokove ili postoje drugi kriteriji globalne ekonomije koji utječu na robne tokove?
Navedena pitanja svakodnevno zaokupljaju hrvatske znanstvenike i gospodarstvenike, što je uvjetovalo da se znanstveno-stručno savjetovanje Znanost i razvitak prometa 2016 (ZIRP 2016) usmjeri na razmatranje perspektive hrvatske logističke industrije u privlačenju međunarodnih robnih tokova.
Tijekom savjetovanja održat će se okrugli stol pod naslovom „Položaj hrvatskog gospodarstva u strukturi globalnih robnih tokova“ čime će se sudionicima omogućiti rasprava i razmatranje svih mogućnosti hrvatskog gospodarstva u generiranju i privlačenju robnih tokova.

Očekivani sudionici
- Ministar gospodarstva
- Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture
- Rektori i prorektori hrvatskih sveučilišta
- Predstavnik tvrtke IKEA Hrvatska d.o.o.
- Predstavnik tvrtke Podravka d.d.
- Predstavnik tvrtke Maersk Croatia d.o.o.
- Predstavnik Službe za gospodarsku multilateralu Republike Hrvatske
- Predstavnik Agencije za investicije i konkurentnost
- Predstavnik tvrtke Cargo Center Graz
- Predstavnik tvrtke Jadroagent d.d.
- Predstavnik EU komisije za transport
- Predstavnik Hrvatske udruge poslodavaca
- Predstavnik tvrtke Jadranska vrata d.d

Sponzori Savjetovanja: Gebruder Weiss d.o.o. i Cargo Partner d.o.o.

Cjelovita obavijest nalazi se u nastavku.

Do druženja na ZIRP 2016, srdačan pozdrav!

Organizacijski odbor

ZIRP16-prva obavijest

Ažuriranje evidencije članova uslijed novog Zakona o Udrugama

Prema članku 12, stavak 4, novog Zakona o Udrugama, definira sljedeće: “Popis članova vodi se elektronički ili na drugi prikladan način i obvezno sadrži podatke o osobnom imenu (nazivu), osobnom identifikacijskom broju (OIB-u), datumu rođenja, datumu pristupanja udruzi, kategoriji članstva, ako su utvrđene statutom udruge te datumu prestanka članstva u udruzi, a može sadržavati i druge podatke.“

Stoga Vas molimo da do 1. lipnja 2015. godine putem upitnika na adresi http://goo.gl/forms/i8T1YzL9pK unesete tražene podatke kako bismo ažurirali našu evidenciju članova.

Podaci će se koristiti ISKLJUČIVO za potrebe Udruge.

Unaprijed se zahvaljujemo!

POZIV ČLANOVIMA NA IZBORNU SKUPŠTINU AMAC-FSC

Poštovani članovi,

pozivamo Vas na Izbornu Skupštinu Hrvatske udruge diplomiranih inženjera i inženjera Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, koja će se održati u četvrtak 23. listopada 2014. u 13:00 sati na Fakultetu prometnih znanosti, Kampus Borongaj, Objekt 69, Amfiteatar.

POZIV_NA_IZBORNU_SKUPSTINU_AMAC_FSC_2014

POZIV_NA_STRUČNA_PREDAVANJA_AMAC_FSC_2014

Molimo da se odazovete pozivu i da proučite materijale za Skupštinu kako bi se mogli uključiti u rad Skupštine.

Zbog što bolje organizacije Skupštine molimo Vas da svoj dolazak OBAVEZNO potvrde na e-mail: mario.safran@fpz.hr.

IZVJEŠĆE O RADU UDRUGE AMAC-FSC S PRIJEDLOGOM BUDUĆIH AKTIVNOSTI

U dvanaestoj godini djelovanja HRVATSKE UDRUGE DIPLOMIRANIH INŽENJERA I INŽENJERA FAKULTETA PROMETNIH ZNANOSTI SVEUČILIŠTA U ZAGREBU održane su dvije sjednice Izvršnog odbora, na kojima je razmatrana tekuća problematika vezana za organizacijske aktivnosti, odnosno organiziranje savjetovanja i okruglih stolova.

Program rada za predstojeće razdoblje zasniva se na općim zadacima koji proizlaze iz Statuta odnosno djelatnosti Udruge s posebnim naglaskom na one koji imaju prioritet odnosno od važnosti su za članove Udruge.

IZVJESCE_O_RADU_UDRUGE_AMAC_FSC_2014

FINANCIJSKI_PLAN_UDRUGE_AMAC_FSC_2014/15

PROGRAM_RADA_UDRUGE_AMAC_FSC_2014/15

Članovi Udruge tijekom izborne skupštine očekuju definiranje novih ideja za budućnost sa zadatkom jačanja djelovanja Udruge, odnosno Alumni ureda pri Fakultetu prometnih znanosti.

Uspostava alumni adrese

Temeljem zaključka 2. sjednice Predsjedništva Saveza alumni udruga od 14. veljače 2012., pokrenut je projekt uspostave alias adresa za sve alumnije Sveučilišta u Zagrebu (sve koji pošalju zahtjev). Pojmom alumni obuhvaćeni su svi bivši i sadašnji studenti koji su stekli diplomu na Sveučilištu u Zagrebu (na jednoj njegovoj sastavnici – fakultetu). Projekt se izvodi u suradnji sa Sveučilištem (prvenstveno Saveza AMAC/AMCA) i Sveučilišnim računskim centrom (Srce).

Alias adrese koje se dodjeljuju su oblika: ime.prezime@alumni.unizg.hr

Zahtjevi za alias adrese upućuju se popunjavanjem potrebnih podataka na adresi: http://www.unizg.hr/alumni-alias/

Više: O ADRESAMA

Osnovana biciklistička sekcija AMAC-FSC

Udruga AMAC-FSC od sada ima svoju biciklističku Sekciju. Sekcija je osnovana 1. listopada 2013. na Skupštini AMAC-FSC s ciljem aktivnog druženja članova Udruge.

Svakodnevna vožnja biciklom dobra je aerobna vježba, pomaže u održavanju i povećanju izdržljivosti i koordinacije, jača i oblikuje mišiće, a ujedno ne šteti zglobovima. Vožnja biciklom smanjuje razinu stresa, jača imunološki sustav i dovodi metabolizam u ravnotežu. Bicikl ne onečišćuje okoliš, pa tako korištenjem bicikla kao prijevoznog sredstva pomažete u očuvanju okoliša.

Članstvo u Sekciji ostvaruje se učlanjenjem u Udrugu AMAC-FSC temeljem popunjene pristupnice, dostupne na portalu Udruge, te uplatom godišnje članarine u iznosu 80,00 kuna.

Pozivamo sve članove Udruge da se svojim prijedlozima za druženje jave tajniku udruge.