ZIRP 2014

Poštovana(i),

u skladu sa dugogodišnjom tradicijom Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu organizira znanstveno-stručno savjetovanje Znanost i razvitak prometa, ZIRP 2014.

Dvanaesti po redu, ZIRP 2014 donosi pred sudionike Savjetovanja aktualnosti djelovanja našeg prometnog sustava i prometnih sustava susjednih država s aspekta Hrvatske kao dijela jedinstvenog prostora Europske unije.

Znanstvena i stručna razmatranja koja se očekuju tijekom Savjetovanja, odnosno rasprave u okviru okruglog stola usmjerene su na pitanja:

  • Koliko je Hrvatska iskoristila financijska sredstva iz pretpristupnih fondova za razvoj prometne infrastrukture i suprastrukture;
  • Što donosi izrada nove Strategije prometnog razvitka s pregledom mogućnosti razvoja prometnog sustava Republike Hrvatske, dvadeset i osme članice Europske unije;
  • Kolika je, na državnoj razini, zastupljenost zajedničkih projekata turističkog i prometnog sektora;
  • Promjene u logističkoj industriji, novi carinski propisi uz dinamične i konstruktivne promjene u svim segmentima hrvatskog prometnog sustava.

Organizacijski, ZIRP 2014 bit će realiziran kao veliki okrugli stol tijekom kojega će se pokušati naći odgovori na prije spomenuta pitanja te donijeti zaključke kojima će znanstvena i stručna javnost pokušati konkretno pomoći unapređenju prometnog i logističkog sustava naše zemlje i zemalja u okruženju.

Sudionici okruglog stola su ministar pomorstva, prometa i infrastrukture dr.sc. Siniša Hajdaš Dončić, predsjednici i članovi uprava državnih institucija i tvrtki iz sektora prometa, turizma i logistike.

Očekivani sudionici okruglog stola su ministar turizma Darko Lorencin, dipl.oecc. te predstavnici Ureda Europske komisije u RH. 

Pozivamo Vas da nam se pridružite i sudjelujete u radu Savjetovanja te podijelite sa nama Vaša iskustva vezana za problematiku djelovanja prometnih i logističkih sustava.

CIJELOVITA OBAVIJEST O ZIRP-u MOŽETE PREUZETI NA SLIJEDEĆEM LINKU, ZIRP15_04_2014-prva obavijest.

SRDAČNO VAS POZDRAVLJAMO I VESELIMO SE ZAJEDNIČKOM DRUŽENJU 15. TRAVNJA!

Organizacijski Odbor ZIRP 2014

Uspostava alumni adrese

Temeljem zaključka 2. sjednice Predsjedništva Saveza alumni udruga od 14. veljače 2012., pokrenut je projekt uspostave alias adresa za sve alumnije Sveučilišta u Zagrebu (sve koji pošalju zahtjev). Pojmom alumni obuhvaćeni su svi bivši i sadašnji studenti koji su stekli diplomu na Sveučilištu u Zagrebu (na jednoj njegovoj sastavnici – fakultetu). Projekt se izvodi u suradnji sa Sveučilištem (prvenstveno Saveza AMAC/AMCA) i Sveučilišnim računskim centrom (Srce).

Alias adrese koje se dodjeljuju su oblika: ime.prezime@alumni.unizg.hr

Zahtjevi za alias adrese upućuju se popunjavanjem potrebnih podataka na adresi: http://www.unizg.hr/alumni-alias/

Više: O ADRESAMA

Osnovana biciklistička sekcija AMAC-FSC

Udruga AMAC-FSC od sada ima svoju biciklističku Sekciju. Sekcija je osnovana 1. listopada 2013. na Skupštini AMAC-FSC s ciljem aktivnog druženja članova Udruge.

Svakodnevna vožnja biciklom dobra je aerobna vježba, pomaže u održavanju i povećanju izdržljivosti i koordinacije, jača i oblikuje mišiće, a ujedno ne šteti zglobovima. Vožnja biciklom smanjuje razinu stresa, jača imunološki sustav i dovodi metabolizam u ravnotežu. Bicikl ne onečišćuje okoliš, pa tako korištenjem bicikla kao prijevoznog sredstva pomažete u očuvanju okoliša.

Članstvo u Sekciji ostvaruje se učlanjenjem u Udrugu AMAC-FSC temeljem popunjene pristupnice, dostupne na portalu Udruge, te uplatom godišnje članarine u iznosu 80,00 kuna.

Pozivamo sve članove Udruge da se svojim prijedlozima za druženje jave tajniku udruge.

Poziv na sastanak AMC FSC – Split 17.06.2013.

Hrvatska udruga diplomiranih inženjera i inženjera  Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu 

Almae Matris Alumni Croaticae Facultas Studiorum  Commeatus AMAC – FSC

 AMAC  FSC  -  OGRANAK SPLIT

 P O Z I V  NA SASTANAK   

 Ponedjeljak, 17.06.2013 . god. u 19:00 sati 

AK Split;  Put Dragovoda bb, u zgradi stanice za tehnički pregled Croatia Osiguranja.      

DNEVNI RED:

  1. Priprema stručnog obilaska tunela Sv. Ilija
  2. Analiza rada udruge u proteklih godinu dana
  3. Razno

U slučaju da znate člana koji  ne prima obavijesti  o aktivnostima udruge, javite nam na mail amacfsc.split@gmail.com

Sastanak je u novim prostorijama AK Split (http://www.autoklubsplit.hr/).

S poštovanjem,

   Predsjednik ogranka AMAC-FSC Split

   Slavko Šerić, dipl. ing.