IZBORNA SKUPŠTINA AMAC-FSC

Poštovani članovi,

pozivamo Vas na Izbornu Skupštinu Hrvatske udruge diplomiranih inženjera i inženjera Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, koja će se održati u četvrtak 23. listopada 2014. u 13:00 sati na Fakultetu prometnih znanosti, Kampus Borongaj, Objekt 71, Amfiteatar.

PROGRAM_RADA_AMAC_FSC_14.DOC

POZIV_PREDAVANJA_2014

IZVJESCE_O_RADU_AMAC_FSC_14.DOC

FINANCIJSKI_PLAN_14.DOC

POZIV_2014

Molimo da se odazovete pozivu i da proučite materijale za Skupštinu kako bi se mogli uključiti u rad Skupštine.

Nakon formalnog dijela skupštine predviđeno je druženje članova uz prigodni domjenak. Zbog navedenih razloga mole se članovi da svoj dolazak OBAVEZNO potvrde na e-mail: mario.safran@fpz.hr ili putem on-line obrasca.

Svoj dolazak molimo potvrdite  OVDJE.

ZIRP 2014

Poštovana(i),

u skladu sa dugogodišnjom tradicijom Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu organizira znanstveno-stručno savjetovanje Znanost i razvitak prometa, ZIRP 2014.

Dvanaesti po redu, ZIRP 2014 donosi pred sudionike Savjetovanja aktualnosti djelovanja našeg prometnog sustava i prometnih sustava susjednih država s aspekta Hrvatske kao dijela jedinstvenog prostora Europske unije.

Znanstvena i stručna razmatranja koja se očekuju tijekom Savjetovanja, odnosno rasprave u okviru okruglog stola usmjerene su na pitanja:

  • Koliko je Hrvatska iskoristila financijska sredstva iz pretpristupnih fondova za razvoj prometne infrastrukture i suprastrukture;
  • Što donosi izrada nove Strategije prometnog razvitka s pregledom mogućnosti razvoja prometnog sustava Republike Hrvatske, dvadeset i osme članice Europske unije;
  • Kolika je, na državnoj razini, zastupljenost zajedničkih projekata turističkog i prometnog sektora;
  • Promjene u logističkoj industriji, novi carinski propisi uz dinamične i konstruktivne promjene u svim segmentima hrvatskog prometnog sustava.

Organizacijski, ZIRP 2014 bit će realiziran kao veliki okrugli stol tijekom kojega će se pokušati naći odgovori na prije spomenuta pitanja te donijeti zaključke kojima će znanstvena i stručna javnost pokušati konkretno pomoći unapređenju prometnog i logističkog sustava naše zemlje i zemalja u okruženju.

Sudionici okruglog stola su ministar pomorstva, prometa i infrastrukture dr.sc. Siniša Hajdaš Dončić, predsjednici i članovi uprava državnih institucija i tvrtki iz sektora prometa, turizma i logistike.

Očekivani sudionici okruglog stola su ministar turizma Darko Lorencin, dipl.oecc. te predstavnici Ureda Europske komisije u RH. 

Pozivamo Vas da nam se pridružite i sudjelujete u radu Savjetovanja te podijelite sa nama Vaša iskustva vezana za problematiku djelovanja prometnih i logističkih sustava.

CIJELOVITA OBAVIJEST O ZIRP-u MOŽETE PREUZETI NA SLIJEDEĆEM LINKU, ZIRP15_04_2014-prva obavijest.

SRDAČNO VAS POZDRAVLJAMO I VESELIMO SE ZAJEDNIČKOM DRUŽENJU 15. TRAVNJA!

Organizacijski Odbor ZIRP 2014

Uspostava alumni adrese

Temeljem zaključka 2. sjednice Predsjedništva Saveza alumni udruga od 14. veljače 2012., pokrenut je projekt uspostave alias adresa za sve alumnije Sveučilišta u Zagrebu (sve koji pošalju zahtjev). Pojmom alumni obuhvaćeni su svi bivši i sadašnji studenti koji su stekli diplomu na Sveučilištu u Zagrebu (na jednoj njegovoj sastavnici – fakultetu). Projekt se izvodi u suradnji sa Sveučilištem (prvenstveno Saveza AMAC/AMCA) i Sveučilišnim računskim centrom (Srce).

Alias adrese koje se dodjeljuju su oblika: ime.prezime@alumni.unizg.hr

Zahtjevi za alias adrese upućuju se popunjavanjem potrebnih podataka na adresi: http://www.unizg.hr/alumni-alias/

Više: O ADRESAMA

Osnovana biciklistička sekcija AMAC-FSC

Udruga AMAC-FSC od sada ima svoju biciklističku Sekciju. Sekcija je osnovana 1. listopada 2013. na Skupštini AMAC-FSC s ciljem aktivnog druženja članova Udruge.

Svakodnevna vožnja biciklom dobra je aerobna vježba, pomaže u održavanju i povećanju izdržljivosti i koordinacije, jača i oblikuje mišiće, a ujedno ne šteti zglobovima. Vožnja biciklom smanjuje razinu stresa, jača imunološki sustav i dovodi metabolizam u ravnotežu. Bicikl ne onečišćuje okoliš, pa tako korištenjem bicikla kao prijevoznog sredstva pomažete u očuvanju okoliša.

Članstvo u Sekciji ostvaruje se učlanjenjem u Udrugu AMAC-FSC temeljem popunjene pristupnice, dostupne na portalu Udruge, te uplatom godišnje članarine u iznosu 80,00 kuna.

Pozivamo sve članove Udruge da se svojim prijedlozima za druženje jave tajniku udruge.

Poziv na tribinu

Hrvatska udruga diplomiranih inženjera i inženjera Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu AMAC FSC – Ogranak Split Vas poziva na tribinu Razvoj cestovne infrastrukture u županiji koja će se održati u ponedjeljak, 12.03.2012. godine s početkom u 18,00 sati u Zajednici udruga inženjera Splita, Starčevićeva 24c.

Poziv