Laboratorij za modeliranje i simulacije željezničkih sustava

      


     Voditelj laboratorija:  Doc.dr.sc. Hrvoje Haramina
 

Zavod za željeznički promet

Katedra za sigurnost željezničkog prometa

Katalog laboratorijske opreme

 

Website counter

 

 

 

 

Kreirao: Doc.dr.sc. Hrvoje Haramina
Posljednja izmjena: 27.02.2014.

          Laboratorij za modeliranje i simulacije željezničkih sustava namijenjen je za školovanje studenata željezničkog smjera preddiplomskog i diplomskog studija Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. U njemu se izvodi nastava iz kolegija koji u okviru svoga nastavnog plana i programa podrazumijevaju korištenje specijaliziranih računalnih programa za modeliranje i ispitivanje željezničkih tehničkih sustava kao i simulacije željezničkih operacija potrebnih za učenje i temeljito razumijevanje željezničkog sustava u cijelosti.

       Rad u laboratoriju za modeliranje i simulacije željezničkih sustava važan je i neizostavan dio obrazovanja za studente željezničkog smjera jer pomaže studentima u razumijevanju i ispitivanju kompleksnih tehničko-tehnoloških sustava u okviru željezničkog prometnog procesa. Pored toga, radom u laboratoriju studenti razvijaju vještine povezivanja pojedinih nastavnih cjelina koje se obrađuju u okviru izvedbenih planova različitih kolegija u okviru katedri na Zavodu za željeznički promet, a to je neophodno za izradu kvalitetnih završnih i diplomskih radova iz područja tehnologije prometa i transporta.

        Laboratorij za simulacije u željezničkom prometu smješten je u dvorani B70D2 u objektu 70, Znanstveno-učilišnog kampusa Borongaj.