CEEPUS – Nastavno osoblje

CEEPUS program omogućuje mobilnost nastavnog osoblja u svrhu održavanja nastave i/ili mentorskog rada u instituciji domaćina te razvijanja međusveučilišne suradnje.

Kategorije mobilnosti

Nastavno osoblje se može prijaviti za mobilnost u kategoriji:

 • teacher (mobilnost u trajanju od minimalno 5 dana) – uvjet za odobravanje ove vrste mobilnosti je održavanje minimalno šest sati (6 h) nastavnog i/ili mentorskog rada tjedno u instituciji domaćina (stranoj instituciji)
 • short-term excursion (mobilnost u trajanju od minimalno 3 dana): za ovu se vrstu mobilnosti prijavljuju sudionici kratke grupne mobilnosti (primjerice, ljetne škole). Nastavno osoblje koje sudjeluje u ljetnoj školi prijavljuje se u okviru kategorije teacher.

TRAJANJE MOBILNOSTI (uobičajeno): min 5 dana – max 30 dana.


Vrste individualne mobilnosti:

 • mobilnost unutar mreže
 • mobilnost izvan mreže (tzv. slobodnjak, engl. freemover) – Mobilnost izvan CEEPUS mreža odnosi se na svaku mobilnost između dva visoka učilišta koja su prihvatljive institucije za sudjelovanje u CEEPUS-u. Za mobilnost izvan CEEPUS mreže (natječaj se obično otvora tijekom srpnja) kontaktirati Ured za CEEPUS u Hrvatskoj na njihovu e-mail adresu: ceepus@mobilnost.hr. Rok za prijavu mobilnosti izvan mreža jest 30. studenoga svake godine.Detaljnije informacije

 • Nacionalni ured za CEEPUS (NCO-HR), Agencija za mobilnost i programe Europske unije
 • CEEPUS info – (online sustav za PRIJAVU ZA STIPENDIJU i odgovori na učestalo postavljana pitanja)Natječaji i pozivi na natječaje

Natječaj za mrežnu mobilnost

Fakultet prometnih znanosti jedanput (ili dvaput) godišnje raspisuje natječaj za CEEPUS mobilnost (najčešće krajem travnja).

Mrežna mobilnost nastavnog osoblja u svrhu održavanja nastave / mentorskog rada u instituciji domaćina te razvijanja međusveučilišne suradnje u okviru programa CEEPUS za akademsku godinu 2018./2019.

Krajnji rok za podnošenje prijave je:

 • 15. 6. 2018. za mobilnost u zimskom semestru (od listopada do prosinca)
 • 31. 10. 2018. za mobilnost u ljetnom semestru (od ožujka od lipnja)

Postupak prijave opisan je OVDJE.

Napomene:

 • Nastavno osoblje prijavljuje se u kategoriji Teacher, za mobilnost u trajanju od 5 do 30 dana, uz uvjet održavanja minimalno 6 sati predavanja ili mentorskog rada tjedno na stranoj instituciji (Teaching Plan potrebno je prilikom podnošenja online prijave upisati u polje Motivation).
 • Primjer prijave u polju Temeljnih tehničkih znanosti dostupan je (How to apply). Postupak je isti, slobodno pratite Upute.
 • Oznaka / Identifikacijski broj naše CEEPUS mreže (CPNR) za ak. godinu 2018./2019. je: CIII-RS-1011-04-1819
 • Prije dostavljanja prijave proučiti mrežne stranice Agencije za mobilnost i programe EU > Programi > Obrazovanje i osposobljavanje > CEEPUS
Poziv na natječaj za prijavu individualne mobilnosti izvan mreže (freemover)

Poziv na natječaj za prijavu mobilnosti izvan mreže raspisuje se jednom godišnje (najčešće tijekom srpnja). Rok za prijavu mobilnosti izvan mreža jest 30. studenoga svake godine.

Poziv na natječaj za prijavu individualne mobilnosti izvan mreže (freemover) za akademsku godinu 2018./2019.

Detaljnije informacije o mobilnosti izvan mreže dostupne su na stranicama AMPEU.

Prihvatno pismo za nastavno osoblje od institucije u kojoj želite boraviti – potrebno isključivo za freemovere.Obrasci i upute

Prije odlaska na mobilnost

Suglasnost dekana za obavljanje rada izvan Fakulteta, odnosno za odsustvo s radnog mjesta (dostaviti u Ured za međunarodnu suradnju i mobilnost – Vukelićeva 4, soba 00.5).

Organizirani smještajni kapaciteti u pojedinim državama su ograničeni te se preporuča kontaktirati lokalnog CEEPUS koordinatora na instituciji domaćinu što prije nakon odobrenja mobilnosti.

Tijekom mobilnosti

Teacher Report primjer (oblik izvještaja ovisi o državi domaćinu)

Nakon završetka mobilnosti:

 • Popuniti i postaviti u CEEPUS sustav ovjereno izvješće s mobilnosti (Mobility Report)
 • Postaviti u CEEPUS sustav ovjerenu potvrdu o ostvarenoj mobilnosti (Letter of confirmation)

Nakon povratka s mobilnosti

 • Unijeti mobilnost u Evidenciju međunarodne suradnje Sveučilišta u Zagrebu (primjer).
 • Nakon što su svi dokumenti postavljeni u CEEPUS sustavu i mobilnost unesena u Evidenciju međunarodne suradnje Sveučilišta u Zagrebu potrebno je u roku od 15 dana od završetka mobilnosti CEEPUS koordinatoru na FPZ-u dostaviti e-mailom skenirane sljedeće dokumente:
  • Zahtjev za povrat putnih troškova
  • putnu dokumentaciju (originale putnih karata i/ili računa za karte, ukrcajnih propusnica u slučaju prijevoza zrakoplovom, računa za cestarine, tunelarine, vinjete i slično)*
  • potvrdu o ostvarenoj mobilnosti (engl. Letter of Confirmation) boravka na stranoj instituciji – dostavljaju samo freemoveri

  *Originale putne dokumentacije dostaviti zajedno s putnim nalogom u istom roku poštom ili osobno u službu nadležnu za financije i računovodstvo matičnog fakulteta.

  Rok u kojem CEEPUS koordinator podnosi zahtjev Nacionalnom uredu za CEEPUS za povrat putnih troškova jest najkasnije 45 kalendarskih dana od završetka mobilnosti. Rok za donošenje odluke (odobrenje ili odbijanje zahtjeva) jest 30 kalendarskih dana od primitka zahtjeva. U slučaju da NCO-HR od podnositelja zahtjeva traži nadopunu dokumentacije, rok za donošenje odluke produljuje se sukladno broju dana potrebnih za dostavu dodatne dokumentacije.

  Detaljnije informacije o proceduri povrata putnih troškova dostupne su na stranicama AMPEU. • Kalendar

  Rujan 2018
  Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
  « Svi    
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930