Obrasci i upute

CEEPUS – odlazni studenti

 


Obrasci i upute nakon odobravanja CEEPUS stipendije

Prije odlaska na mobilnost

 • popuniti obrazac Ugovora o učenju (engl. Learning Agreement) – primjer djelomično ispunjenog obrasca (.docx)
 • kontaktirati lokalnog CEEPUS koordinatora na instituciji domaćinu – organizirani smještajni kapaciteti u pojedinim državama su ograničeni te se preporuča kontaktirati lokalnog CEEPUS koordinatora na instituciji domaćinu što prije nakon odobrenja mobilnosti kako bi osigurao i organizirao smještaj na vrijeme.
 • provjeriti na mrežnim stranicama AMPEU-a iznos paušala za trošak povratnog putovanja i uvjete za ostvarivanje prava na povrat putnih troškova. Student organizira putovanje na način koji mu odgovara, imajući pritom u vidu dokaznu dokumentaciju u okviru pravdanja putnog troška kao i predviđeni paušal.

Po završetku mobilnosti

U koordinaciji s lokalnim CEEPUS koordinatorom na instituciji domaćinu:

 • popuniti i postaviti u CEEPUS sustav ovjereno Izvješće s mobilnosti (engl. Mobility Report)
 • postaviti u CEEPUS sustav ovjerenu Potvrdu o ostvarenoj mobilnosti (engl. Letter of confirmation).


Nakon povratka s mobilnosti

 • u roku od 8 radnih dana od završetka mobilnosti javiti se studentskoj službi / referadi i Uredu za međunarodnu suradnju i mobilnost radi:
  • aktivacije studentske iskaznice (X-ice) – samo studenti preddiplomskog i diplomskog studija
  • predaje ispunjenog i potpisanog Ugovora o učenju (engl. Learning Agreement) i prijepisa ocjena. Ugovor o učenju treba sadržavati i popunjeni dio koji se popunjava nakon mobilnosti (tablice C i D). Tablicu C ovjerava prihvatna institucija na temelju prijepisa ocjena, a tablicu D ovjerava ECTS koordinator Fakulteta prometnih znanosti.

  Student se treba javiti u Ured za međunarodnu suradnju i mobilnost i studentsku službu / referadu u spomenutom roku bez obzira je li od institucije domaćina dobio prijepis ocjena.

 • nakon što su svi dokumenti postavljeni u CEEPUS sustav potrebno je u roku od 15 kalendarskih dana od završetka mobilnosti CEEPUS koordinatoru na FPZ-u dostaviti elektroničkom poštom sljedeće dokumente:
  • Zahtjev za povrat putnih troškova (.docx)
  • elektorničku presliku putne dokumentacije (originale putnih karata i/ili računa za karte, ukrcajnih propusnica u slučaju prijevoza zrakoplovom, računa za cestarine, tunelarine, vinjete i slično). Napomena: Originale putne dokumentacije dostaviti u istom roku poštom ili osobno na matični fakultet u sobu Ureda za međunarodnu suradnji i mobilnost (Vukelićeva 4)
  • elektroničku presliku potvrde o ostvarenoj mobilnosti (engl. Letter of Confirmation) boravka na stranoj instituciji – dostavljaju samo freemoveri.

Napomena: Rok u kojem CEEPUS koordinator podnosi zahtjev Nacionalnom uredu za CEEPUS za povrat putnih troškova jest najkasnije 45 kalendarskih dana od završetka mobilnosti. Rok za donošenje odluke (odobrenje ili odbijanje zahtjeva) jest 30 kalendarskih dana od primitka zahtjeva. U slučaju da NCO-HR od podnositelja zahtjeva traži nadopunu dokumentacije, rok za donošenje odluke produljuje se sukladno broju dana potrebnih za dostavu dodatne dokumentacije. Detaljnije informacije o proceduri povrata putnih troškova dostupne su na stranicama AMPEU.

Ostalo:

 

 

 • Kalendar

  Siječanj 2019
  Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
  « Stu    
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031