Zagreb Auto show, Day 1

Zagrebački velesajam napokon je otvorio svoja vrata široj publici koja je jučer od 15:00 sati mogla razgledati postavu ovogodišnjeg izdanja Zagreb Auto Show-a. Do 15:00 sati vrata su bila otvorena samo za sedmu silu koja je imala privilegiju prenositi press konferenciju izlagača kojih ni ove godine ne manjka. Ponovimo samo brojke 133 premijere i jedan koncept Škode X Vision, 85 brendova i ukupno 465 izlagača iz 34 zemlje .

Sajam je službeno otvoren 10. travnja u 18:00 sati u kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma. Otvorenju Zagreb Auto Show-a nazočili su direkorica Zagrebačkog velesajma gđa Dina Tomšić i gradonačelnik Grada Zagreba gosp. Milan Bandić. U nastavku članka donosimo  samo neke novitete na hrvatskom tržištu zbog kojih se isplati posjetiti zagrebački velesajam do nedjelje 15. travnja kada sajam zatvara.

Pri ulasku na sajam prvo što uočavate jest izložbeni primjerak Toyote Yaris hibrid kojeg posjetitelji mogu osvojiti u nagradnoj igri kupnjom ulaznice i ispunjavanjem kontakt informacija. Nadalje u 5. paviljonu nalazi se štand Hrvatskog autokluba u kojem posjetitelji  mogu isprobati simulator prevrtanja vozila kao i simulator vožnje.  U istom paviljonu izlaže i Renault čiji modeli Twizy i Zoe privlače pozornost u segmentu električnih vozila ujedno kao i Megane R.S. kao perjanica autoproizvođača na ovom sajmu.

U 7a paviljonu posjetitelji mogu razgledati premijeru Volva XC40 kao i modele XC60 i XC90.  U nastavku paviljona nalazi se izložbeni salon proizvođača Mercedes čiji model AMG GT S pljeni pažnju svojim dizajnom ali i performansama.

Opel na ovogodišnjem sajmu predstavlja model Grandland X dok je Peugeot premijerno predstavlja hrvatskom tržištu svoju limuzinu 5008. Kada je o limuzinama riječ nezaobilazan je Volkswagen-ov izložbeni paviljon gdje posjetitelji mogu vidjeti model Arteon kao i novi T-Roc.

Toyota ove godine na sajmu predstavlja svoju lepezu hipridnih vozila poput Toyote Yaris, Auris i C-HR kao i modelom plug-in hibrida modela Prius. Suzuki predstavlja najprodavaniji osobni automobil u Hrvatskoj svoju Vitaru kao i novi Swift koji je pravo osvježenje.

U narednim danima na Zagrebačkom velesajmu će se u sklopu Zagreb Auto Show-a održavati paneli na teme poput: čovjek,vozilo i cesta kao čimbenik sigurnosti prometa, dizel vozila i električna vozila, mobilnost itd. Izvještaje sa svih panela za vrijeme održavanja sajma možete pronaći na portalu PROM.

 

 

Close