AirPod – čekaonice budućnosti?

Izvor: Bitcoinist.com

Kraj neudobnosti prilikom čekanja na zračnim lukama za sve putnike koji su se zasigurno našli u situaciji gdje čeznu za malo tišine i mira, daleko od ljudi i buke. Naime, slovenski je startup u osmislio rješenje; tvrtka AIRPOD nudi kvalitetnu izvedbu privatnog lounge prostora u zračnim lukama, koji na jednostavan način rješava problem privatnosti na zračnim lukama. Sada je moguće, umjesto skupih lounge prostora unajmiti individualan prostor s uslugama maksimalne udobnosti po relativno niskoj cijeni.

Izvor: Joi Ito / Flickr

Razina usluge

Korisnici Airpoda uz smanjenje buke, zatamnjenih stakla i mogućnosti uživanja u smirujućoj glazbi po izboru, imaju pristup Internetu te statusu leta, kao i online stream videa, odnosno televizijskih kanala po izboru. Osmišljen je pretinac za prtljagu, te potrebni izlazi za opskrbu električnom energijom. Rezervacije se vrše isključivo putem aplikacije, na kojima se može pratiti raspoloživo vrijeme pojedinih kapsula. Poslovni model tvrtke uključuje integraciju blockchain tehnologija, pa je tako moguće rezervacija plaćati i kriptovalutama. Sat vremena korištenja Airpoda bit će 10 do 15€, osjetno manje od cijene korištenja sličnih sadržaja. Uz putnike, ovo je rješenje idealno i za pilote i posadu, kako u videu objašnjava jedan pilot.

Čekaonice budućnosti

Nekolicina glavnih gradova u svijetu implementirala je rješenja za odmor putnika raznih kompanija, pa je tako u gradovima poput Helsinkia, Tallina, Tokya, Amsterdama, Abu Dhabija moguće unajmiti slične prostore za spavanje na samim aerodromima. S obzirom na to da se radi o smještajima manje cijene u usporedbi s hotelom, ciljani su korisnici manje platežne moći koji se u doba uzleta LCC (LowCost Carrier) aviokompanija sve češće nalaze na zračnim lukama.


Izvor: air-pod.io

O autoru

Ivica Stepanić
Student četvrte godine zračnog smjera Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu, novinar studentskog internet portala prom.com.hr. Širok spektar interesa unutar aktivnosti zračnog prometa, geopolitičkih utjecaja i svjetskih čimbenika ukupnog razvoja industrije.
Close