„SJEDNI I VOZI“ REVOLUCIJA NA BICIKLIMA: 20 GRADOVA U SAMO PET GODINA!

Ilustracija/Izvor: nextbike croatia

U samo pet godina, nextbike sustav javnih bicikala osvojio je 17 gradova u Hrvatskoj i 3 grada u susjednoj Bosni i Hercegovini. Do ljeta ćemo nextbike moći koristiti u Jastrebarskom te na potezu između Drniša i Nacionalnog parka Krka, najavljuju pokretači projekta.

Hrvatska je treća zemlja po broju nextbike-a gradova u Europi, odmah nakon Njemačke i Poljske, a Zagreb, Poreč, Sarajevo i Banja Luka najuspješniji su u regiji.

Nextbike sustav javnih bicikala u Hrvatskoj i BiH broji više od 30.000 registriranih korisnika koji su ga prepoznali kao najpovoljniji, najbrži, najzdraviji i najzabavniji prijevoz. Sustav javnih bicikala značajno smanjuje emisiju štetnih plinova, buku, prometne gužve i probleme s parkiranjem. Bicikliranje pozitivno utječe na psihofizičko zdravlje svih korisnika što može potvrditi svatko tko biciklom ide na posao ili fakultet. Sljedeći korak je iskorak u ostale zemlje u regiji.

Brzo se registrirajte u bilo kojem gradu u Hrvatskoj ili BiH uživajte u nextbike vožnjama u 20 gradova.

„Misija nam je prije pet godina bila uvođenje sustava javnih bicikala u javni gradski prijevoz po uzoru na velike svjetske metropole. Taj smo cilj ostvarili, a vizija do 2020. godine nam je integracija svih pružatelja usluga javnog prijevoza putem jedinstvene mobilne platforme. Od pilot projekta u Zagrebu do 20 gradova u Hrvatskoj i Bosni Hercegovini uz nezapamćen interes novih gradova iz cijele regije, nije loše!“, bile su uvodne riječi pokretača projekta, Krešimira Dvorskog i Ante Gustina, na konferenciji za medije održanoj 15. svibnja 2018. u Boćarskom domu u Zagrebu.

Projekt su pozdravili Darinka Jug, izaslanica zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, Tena Šarić iz Sindikata biciklista, Ahmed Ćerimović iz Nextbike BiH te poznati stand-up komičar Goran Vugrinec Goc koji je i sam korisnik sustava. Društveno odgovorne tvrtke nextbike partneri su već nekoliko godina, a među njima se ističu Valamar, INA Industrija nafte d.d., Jadranski naftovod d.d., Atlantic grupa s Cedevita oglašavanjem na biciklima, Addiko banka, Javna ustanova Nacionalni park Krka, Arena centar i Point centar i dr..

Postati korisnik nextbike-a je vrlo jednostavno!

Nextbike građanima, studentima i turistima omogućava najpovoljniji, najbrži, najzdraviji i najzabavniji prijevoz, a jednom registrirani korisnik za samo 200 kuna godišnje članarine nextbike bicikle može koristiti u više od 150 gradova u svijetu! Za turiste tu je 7-dnevni paket za samo 100 kuna, a Pay As You Go opcija omogućuje najmove bicikala u trajanju do 30 minuta za samo 5 kuna.

Nextbike od 16. do 31. svibnja svim korisnicima poklanja 50% popusta na godišnju pretplatu. Umjesto redovnih 200 kuna, tijekom ove rođendanske akcije godinu dana moći ćete voziti za samo 100 kuna.

Sve što je potrebno je poslati svoje ime, prezime i broj mobitela na info@nextbike.hr najkasnije do 31. svibnja.

Sustav javnih bicikala d.o.o.

Ova mikro startup tvrtka niže priznanja za svoj rad. Studenti četiri godine zaredom Sustav javnih bicikala smatraju najboljom malom tvrtkom po društveno odgovornom ponašanju i ekologiji. Sustav javnih bicikala proglašen je i najboljim startupom zelenog gospodarstva 2014. godine i nositelj je prestižnog Green Mark certifikata za izvrsnost. Dvostruki su dobitnici DM Green City nagrade za poseban doprinos zaštiti okoliša. Ministarstvo poduzetništva nagradilo ih je bespovratnom potporom za proširenje mreže stanica s javnim biciklima i česti su gosti poslovnih skupova fokusiranih na društveno odgovorno poduzetništvo, zelene tehnologije i zaštitu okoliša. Pisma podrške tvrtki Sustav javnih bicikala upućena su iz Ureda predsjednika Republike Hrvatske, Savjeta za zelenu gradnju, Turističke zajednice Grada Zagreba, Hrvatske turističke zajednice, biciklističkih udruga te drugih uglednih institucija, udruga i tvrtki. Za 2014. i 2016. godinu osvojili su i nagradu Hrvatske udruge poslodavaca za brigu o okolišu. U 2015. godini dobili su priznanje za najbolju marketinšku kampanju hrvatskog zelenog gospodarstva.

 


 

Close