Saudijskoj Arabiji isporučeni vagoni iz Poljske

Izvor: www.railwaygazette.com

“Abnormal load logistics specialist (ALS)” završio je dvadesetmjesečni projekt za isporuku ukupno 1 185 vagona u tri tipa iz tvornice “The Greenbrier Companies’ Wagon Swidnica” u Poljskoj za “Saudi Railway Co”.

Vagoni su dugi od 14 do 35 metara, 4 500 mm široki i 30 tona teški. Izrađeni su prema sjevernoameričkim standardima, što predstavlja posebnu dozvolu i poneke izmjene koje su bile potrebne prije negoli su vagoni mogli biti premješteni na željezničku mrežu Poljske.

Izvor: www.railwaygazette.com

Dizajn ih čini neprikladnim za podizanje dizalicom, pa su rampa i posebno pripremljene prikolice na kotrljanje, s ugrađenim tračnicama, korištene za ukrcavanje vagona na brod u luci Gdansk. Zaštitni materijal korišten je da zaštiti dijelove vagona od pijeska i ekstremnih temperatura u Saudijskoj Arabiji.

Pri dolasku u luku “Saudi port of Damman”, vagoni su utovareni na cestovne prikolice pomoću kolotura. Tvrtka ALE, podugovarač ALS-a, prevezla je vagone do njihova krajnjeg odredišta. Pri dolasku vagoni su istovareni, pomoću rampe, izravno na tračnice.


Izvor: railwaygazette.com

Close