LG V40 ThinQ – prvi smartphone sa 5 kamera!

Izvor: https://9to5google.com

Prije par dana LG je najavio novi model u „V“ liniji svojih smartphone uređaja. LG uvijek početkom godine najavi novi uređaj u „G“ liniji i krajem godine u „V“ liniji. Tako su i ove godine na proljeće predstavili LG G7 ThinQ i sada je predstavljen LG V40 ThinQ. ThinQ u imenu označava njihov AI sustav kojeg koriste svi pametni uređaji od LG-a.
 

Izvor: https://9to5google.com

 

LG V40 ThinQ je nasljednik modela V30, koji je prošle godine prvi imao novi LG-ev pOLED (polymer light-emitting diodes) ekran. Taj ekran se nije proslavio, jer je imao problema sa kutevima gledanja i reprodukcijom boja. Google i Apple su uložili  mnogo novaca u LG da poboljša kvalitetu svojih ekrana tako da razbiju monopol Samsunga u izradi AMOLED ekrana. Novi model V40 donosi izrazito poboljšan ekran, koji se može mjeriti sa najboljim ekranima od Samsunga. Uređaj dolazi sa 6.4-inčnim pOLED zaslonom sa QHD+ (1440×3120) rezolucijom, omjerom 18:9 i urezom na vrhu.

 

 

Najbolji dio ovog uređaja su njegove kamere. Sveukupno ih ima pet, dvije selfie kamere i tri stražnje kamere. Prednje kamere su konfigurirane kao normalna i širokokutna kamera, u konfiguraciji 8MP f/1.9 i 5MP f/2.2 i snimaju portrete sa bokeh efektom. Na poleđini uređaja smještene su tri horizontalno postavljene kamere. Glavna kamera ima rezoluciju 12MP otvora blende f/1.5 i to je jedina kamera koja ima OIS (optical image stabilization). Druga kamera je širokokutna rezolucije 16MP otvora blende f/1.9, LG je i dalje jedini proizvođač koji nudi širokokutnu kameru na svojim uređajima. Treća kamera je telefoto kamera koja je postala standardna u industriji, kamera ima rezoluciju od 12MP sa otvorom blende f/2.4 i s njom se dobije optički zoom za 2x.

 

Izvor: https://9to5google.com

 

 

Uređaj koristi Snapdragon 845 sa 6gb RAM-a, tu konfiguraciju je koristila većina Android uređaja ove godine. Dolazi sa 64gb podatkovne memorije sa podrškom za MicroSD. Baterija je kapaciteta 3300 mAh, premalena za veličinu uređaja. Pored utora za punjenje nalazi se mono zvučnik koji nosi naziv BoomBox i daje vjerojatno najglasniju reprodukciju zvuka u industriji. Pomalo je razočaravajuće da uređaj dolazi sa Android 8.1 (Oreo) sustavom kada neki uređaji već koriste Android 9 (Pie). Cijena uređaja bi trebala biti između 800$ i 1000$ što je već sada postalo normalno za top modele. Sve u svemu fenomenalan uređaj od LG-a kojeg bi samo mogla zaustaviti previsoka cijena i loš marketing.

 

O autoru

Jakob Greguric
Student treće godine Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Područje interesa: Logistika i mobilna tehnologija.
Close