Prijavi se i volontiraj na najvećem sportskom događaju u Europi

U tijeku su prijave za volontiranje  u organizaciji Europskih sveučilišnih igara Zagreb-Rijeka 2016. (ESI 2016). To će biti najmasovniji europski sportski i akademski događaj u 2016. godini. Traži se 2000 volontera!

Na Europskim sveučilišnim igrama u Zagrebu i Rijeci, najvećem multi-sportskom događaju u povijesti Republike Hrvatske sudjelovat će više od 5000 sportaša s oko 300 europskih sveučilišta i iz oko 40 europskih zemalja u razdoblju od 12. do 25. srpnja 2016.

Tijekom Europskih sveučilišnih igara Zagreb – Rijeka 2016, između 1.500 i 2.000 volontera imati će priliku doživjeti jedinstveno životno iskustvo na ovom projektu.

Domaćin igara je Hrvatski akademski sportski  savez u suradnji s Republikom Hrvatskom odnosno Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta, gradovima Zagrebom i Rijekom te Sveučilištima u Zagrebu i Rijeci. Za volontiranje se možete prijaviti putem službene mrežne stranice gdje možeš pronaći što se očekuje od volontera i sl.

Hrvatska je u proteklih 20 godina bila domaćin velikog broja većih europskih i međunarodnih sportskih događanja

Sportski program Igara ima za cilj postaviti nove standarde u smislu kvalitete  i kvantitete za sva buduća EUSA-ina događanja koja će se održavati nakon Igara 2016.

Sportski program se sastoji od obaveznih sportova (8),  dodatnih sportova (11), 2 sporta za osobe s invaliditetom te 2 demonstrativna sporta. Kvalitativna i kvantitativna poboljšanja odnose se na odabir i broj sportova, uvođenje novih sportova, broj sudionika, organizaciju pojedinih natjecanja te integraciju osoba s invaliditetom u sustav EUSA natjecanja. Visok nivo provedbe osigurat će se kroz suradnju sa Nacionalnim sportskim savezima te korištenjem sportske infrastrukture koja uvelike premašuje tražene tehničke standarde.

Osnovni sportovi (8)

Ovi sportovi, kao obavezni u programu Europskih sveučilišnih igara, izrazito su važni za razvoj europskog sveučilišnog sporta te su izuzetno popularni u Hrvatskoj, sa dugogodišnjom tradicijom te nizom osvojenih odličja na najvećim međunarodnim natjecanjimagarancija su vrhunske organizacije.

Dodatni sportovi (11)

Dodatni sportovi u sklopu Igara 2016 su predlaženi na osnovu popularnosti među mladima, tradicije pojedinih sportova u Hrvatskoj, usklađivanja sa dugoročnim planovima razvoja ovih sportova u gradovima domaćinima, kvalitete dostupnih sportskih objekata potrebnih za odvijanje ovih natjecanja te vrhunskog kadra (suci i ostali sportski djelatnici). Provođenjem ponuđenih sportova osigurao bi se njihov kontinuitet u sklopu EUSA-e, povećanje vidljivosti istih te povećanje zanimanja među studentskom populacijom za nastupanjem u istima u sklopu EUSA-e.

header-logo-big-eusa

O autoru

Marin Dokoza
Magistar željezničkog prometa, entuzijast i ljubitelj željeznice. Zanimaju ga područja održive mobilnosti, željezničkog prometa i urbanog prometnog planiranja.
Close