Već se šuška o LG-jevom G5 smartphoneu

Nakon što je nedavno prenesena vijest kako je LG proglašen brendom godine, prema informacijama koje dolaze iz Kine LG bi svoj G5 flagship trebao predstaviti već u veljači 2016. godine. U isto vrijeme trebao bi biti predstavljen Samsung Galaxy S7 pa se može zaključiti da izabrani termin nije slučajan.

Na kineskoj društvenoj mreži Weibo pojavile su se i “specifikacije” budućeg LG-jevog flagshipa. Ako su njihovi izvori u pravu tada možemo očekivati smartphone kojeg će pokretati Qualcommov četverojezgreni Snapdragon 820 SoC. Također G5 bi trebao imati i potpuno metalno kućište.

Nadalje, glasine govore kako će G5 imati 5,6-inčni zaslon rezolucije 2.560 x 1.440 piksela. Napredak u odnosu na G4 model bi trebao stići i po pitanju kamera, gdje bi G5 dobio pozadinsku kameru rezolucije 21-megapiksel, dok bi prednja zadržala rezoluciju od 8-megapiksela.

LG će navodno poraditi i na dodatnoj sigurnosti pa će G5 smartphone uz već standardni čitač otiska prsta dobiti i skener oka. Glasine o skeneru oka pojavljivale su se i u lipnju kada je najavljeno da Samsung i LG rade na smartphone-ima koji su opremljeni skenerom oka koji bi trebao zamijeniti čitač otiska prsta. Tehnologija za to već postoji i već se koristi. Uređaji Vivo X5 Pro i Fujitsu Arrows NX F-04G već su opremljeni skenerom oka, a istraživanja su pokazala kako je skener oka sigurniji način zaštite od čitača otiska prsta.

lgg5oko

Naravno, dok se LG službeno ne oglasi sve navedeno treba uzeti sa zadrškom.


Preneseno sa: bug.hr

 

O autoru

Vlatka Mišić
Magistrica informacijsko komunikacijskog prometa na Fakultetu prometnih znanosti. Područje interesa: sigurnost informacijsko komunikacijskih sustava, otkrivanje ranjivosti pojedinih sustava te forenzička analiza mobilnih terminalnih uređaja
Close