Najava Consumer Electronics Show-a

Još od lipnja 1967. godine održava se veliki sajam potrošačke elektronike pod nazivom Consumer Electronics Show, a ove godine održati će se u Las Vegasu. Prijašnjih godina naglasak je bio na određenim proizvodima kao što je na primjer e-reader, no ove godine nema tehnologije koja je dominantna.

Ipak se ove godine očekuje mnogo noviteta od Lenova, Intela, Samsunga, LG-a, Huaweia i mnogih drugih proizvođača, dok se u automobilskoj industriji očekuju noviteti Volkswagena, Mercedesa, ali i dolazak zasad misterioznog koncepta čiji tvorci obećavaju kako je riječ o kombinaciji tehnologije, izgleda i funkcionalnosti koji će definirati budućnosti vožnje i mobilnosti. Već su uspjeli ugrabiti neke Tesline menadžere pa ostaje vidjeti što će nam to donijeti.

Velika priča na ovogodišnjem sajmu svakako će biti Internet of Things, IoT, o kojem će govoriti Intelov izvršni direktor Brian Krzanich. Među novitetima na tragu IoT-a je svakako pametni dom, odnosno umrežavanja svih postojećih uređaja za koje će, smatraju analitičari, biti potrebno da ih korisnici na pravi način prihvate. Korisničko iskustvo u ovome će segmentu biti presudno.

Od velikana ICT industrije veliko predstavljanje imat će i u Qualcomm koji će pokazati novosti iz segmenta već spomenutog IoT-a, pametnog doma, mobilnih rješenja, rješenja za zdravstvenu industriju te automobilsku industriju.

Upravo će za automobilsku industriju ovogodišnji CES biti iznimno važan jer se očekuje da će na njemu izlagati 7 od 10 najvećih proizvođača automobila koji će zauzeti 25 posto više izložbenog prostora nego prošle godine. Među njima će biti i Volkswagen koji bi trebao pokazati novi električni automobil.


Preneseno sa: ictbusiness.info

Izvor fotografije: ictbusiness.info

O autoru

Vlatka Mišić
Magistrica informacijsko komunikacijskog prometa na Fakultetu prometnih znanosti. Područje interesa: sigurnost informacijsko komunikacijskih sustava, otkrivanje ranjivosti pojedinih sustava te forenzička analiza mobilnih terminalnih uređaja
Close