Internet Explorer prestaje pružati podršku

Od 12. siječnja ove godine Internet Explorer prestaje s pružanjem podrške za starije verzije i pružat će tehničku podršku i sigurnosne zakrpe samo za najnoviju verziju. Aktualna, odnosno najnovija verzija je Internet Explorer 11 za koju će se podrška pružati na Windows 7, Windows 8.1. i Windows 10 operacijskim sustavima.

Internet Explorer 11 nudi poboljšanu sigurnost, povećane performanse i podršku za web standarde današnjih web stranica i usluga. Microsoft potiče korisnike da ažuriraju svoje preglednike na bržu i sigurniju verziju.

Korisnike se upozorava da nakon navedenog datuma postoji opasnost od zlonamjernih programa, a ažuriranje preglednika pomaže u održavanju korisničkih podataka sigurnijima. Redovita sigurnosna ažuriranja štite računalo od zlonamjernih napada, pa su nadogradnje izrazito važne. Ako ste još od rijetkih korisnika koji koriste Internet Explorer, na ovoj poveznici možete provjeriti kako ažurirati preglednik.


 

Izvor: microsoft.com

Izvor fotografije: singlepointoc.com

 

O autoru

Vlatka Mišić
Magistrica informacijsko komunikacijskog prometa na Fakultetu prometnih znanosti. Područje interesa: sigurnost informacijsko komunikacijskih sustava, otkrivanje ranjivosti pojedinih sustava te forenzička analiza mobilnih terminalnih uređaja
Close