Slavonski Brod zanimljiv za indijsku automobilsku industriju

Photo: Ivica Galovic/PIXSELL

Novi indijski veleposlanik u Hrvatskoj Sandeep Kumar u srijedu je boravio u nastupnom posjetu Slavonskom Brodu, gdje je izrazio interes za proizvodnju u “Đuri Đakoviću” i drugim tvrtkama iz tog sektora, posebno vezano za indijsku automobilsku industriju.

“U razgovoru je posebno istaknut interes za proizvodnju u ‘Đuri Đakoviću’ i tvrtkama iz tog sektora te za Luku Brod i poljoprivredu”, rekao je nakon susreta s indijskim veleposlanikom brodsko-posavski župan Danijel Marušić.

Veleposlanik Sandeep Kumar je na dužnost u Hrvatskoj stupio u kolovozu prošle godine, a ovo je njegov i ujedno prvi posjet nekog indijskog dužnosnika Slavonskom Brodu.

“Područje Brodsko-posavske županije posebno je interesantno zbog prometne povezanosti i industrijskih potencijala. U Hrvatskoj postoji pozitivna klima za investicije, indijske tvrtke zainteresirane su za brojna različita područja. Jedno od područja posebnog interesa može biti automobilska industrija, bilo da se radi o uvozu ili izvozu u Indiju. Zanimljivo je i područje proizvodnje traktora”, rekao je Kumar.

Članak u cijelosti pročitajte ovdje.


Preneseno sa: Poslovni dnevnik

O autoru

Gordana Kordić
Studentica cestovnog prometa. Zanimaju ju područja sigurnosti cestovnog prometa i prometno-tehnička vještačenja prometnih nesreća.
Close