Šibenik-prijevoz vozilima na električni pogon

Foto: sibenik.in

Službeni portal grada Šibenika prenosi vijest da je u Šibeniku u sklopu projekta INTERMODAL  predstavljen pilot projekt prijevoza vozilima na električni pogon u povijesnoj jezgri, a projekt provodi Gradski parking. Od iznimnog je to značaja za stanovnike tog dijela grada, te poduzetnike koji ondje rade zbog činjenice da je gradska jezgra pješačka zona. Stoga je između ostaloga, cilj ovog projekta testiranje potreba za prijevozom u pješačkoj zoni. Trajanje navedene usluge najavljeno je do 18. ožujka 2016. godine.

U funkciji dostave bit će dva električna vozila; Volkswagen UP i GOUPIL, malo radno vozilo nosivosti do 600 kilograma. Kao što je prethodno spomenuto, riječ je o električnim vozilima što znači da su povoljna za okoliš, štedljive potrošnje, a njihove male gabaritne mjere osiguravaju dobre manevarske sposobnosti.

Očekuje se da će građani uslugu najčešće koristiti za dostavu većih predmeta, potrepština za kućanstvo, tehničke robe i sl.

Još jedna olakotna okolnost za buduće korisnike činjenica je da je ta usluga besplatna, te je samo potrebno nazvati 091 120 1026 i dogovoriti termin.

Hvalevrijedan je to projekt iz više razloga, prije svega jer doprinosi poboljšanju kvalitete života stanovnicima i zaposlenicima gradske jezgre, na način da se korsite ekonomični automobili koji ne zagađuju okoliš. Povrh toga, još je i besplatno.


Izvor: sibenik.hr

O autoru

Lea Šikić
Urednica rubrike Cestovni promet na Web portalu Prom. Područje interesa: sigurnost cestovnog prometa, prometno planiranje, te upravljanje mobilnošću u gradovima.
Close