Thalis uvodi niskotarifne usluge Pariz – Brussels

Thalys PBKA vlak / Foto: Michael Day

Kako prenosi portal railjournal.com, Belgijski THALYS je predstavio novu niskotarifnu uslugu na liniji Pariz – Brussels koja će krenuti već idućeg mjeseca. Ideja je da se niskom cijenom privuku ljudi koji trenutno između ova dva grada putuju automobilima i pređu na brzu željeznicu.

Od 3. travnja Thalys će prometovati sa najmanje dva vlaka dnevno između kolodvora Pariz Nord i Brusselskog Midija. Cijena karte bit će 19€ i moći ćete je kupit pod brendom Izy (brend Thalysa). Dva vlaka u svakom smjeru prometovat će ponedjeljkom, utorkom, srijedom, četvrtkom i subotom dok će petkom i subotom biti dostupna tri vlaka. Navedena usluga pokrila bi procijenjene zahtjeve putnika.

Kako bi mogao ostvariti bolju uslugu Thalys će smanjiti operativne troškove, smanjiti cijene putovanja, pojednostaviti usluge dostupne u vlaku te će početi koristiti klasične pruge umjesto brze pruge LGV Nord. Procijenjuje se da će zbog toga putovanje trajati 2sata i 15 minuta dok sada ono traje samo 1h i 22min. Iz Thalysa izjavljuju da će i ovakvo dulje vrijeme putovanja biti konkurentno jer je za relaciju od 312km autom potrebno 3sata i 30 minuta (prema Mappy.be).

Više o cijenama pojedinih karata možete saznati na linku

 

O autoru

Marin Dokoza
Magistar željezničkog prometa, entuzijast i ljubitelj željeznice. Zanimaju ga područja održive mobilnosti, željezničkog prometa i urbanog prometnog planiranja.
Close