Minibus bez vozača s pogonom na baterije

Izvor: rinnovabili.it

Više od 8 000 putnika u Singapuru za prijevoz koristi električna vozila s autonomnom vožnjom. Plan lokalnog operatera SMRT, tvrke koja upravlja javnim prijevozom, u suradnji s nizozemskim proizvođačem 2getthere su minibusevi s 24 mjesta isključivo baterijskog pogona i bez vozača.

Minibusevi s 24 mjesta isključivo baterijskog pogona i bez vozača

Pred kraj ove godine ti bi minibusevi trebali biti pušteni u promet, čak i ako još uvijek ne budu bili pripremljeni za autonomnu vožnju po prometnim ulicama metropole. Najprije će se njihovo prometovanje ograničiti na najsigurnije ceste, odnosno ceste unutar ograđenog prostora ili kampusa.

A Singapore minibus a guida automatica già da quest’anno 2

Izvor: rinnovabili.it

Sam dizajn tih minibuseva je veoma sličan ostalim vozilima autonomne vožnje konstruiranih od strane 2getthere. Slično tomu, 2getthere je za Rivium Business Park u Rotterdamu konstruirao 6 minibuseva autonomne vožnje koji zasebno mogu prevesti po 20 putnika. Nažalost, za sada su još uvijek ograničeni prilikom sudjelovanja u prometu s ostalim vozilima.


Preneseno sa: rinnovabili.it

O autoru

Lea Šikić
Urednica rubrike Cestovni promet na Web portalu Prom. Područje interesa: sigurnost cestovnog prometa, prometno planiranje, te upravljanje mobilnošću u gradovima.
Close