Uskoro tramvajem do Velike Gorice

Photo: Marin Dokoza

Bandić je najavio kako će Grad Zagreb do Velike Gospe raspisati natječaj za projekt izgradnje tramvajske pruge koja će povezivati Kvatrić i Zračnu luku.

“Svakog dana 25 tisuća ljudi putuje iz Velike Gorice za Zagreb i obrnuto. Moramo im omogućiti da što prije dođu iz jednoga grada u drugi jer živimo u jednoj cjelini iako smo administrativno odvojeni“, rekao je gorički gradonačelnik Dražen Barišić, prenosi cityportal.hr.

Gradnja pruge započinje dogodine

Bandić je zatim najavio kako će Grad Zagreb do Velike Gospe raspisati natječaj za projekt izgradnje tramvajske pruge koja će povezivati Kvatrić i Zračnu luku. Već je izrađen projekt za prvu fazu čija će gradnja početi do veljače 2017. godine.

“Zagreb i Gorica tako dobivaju novu Zračnu luku, a bit će povezani i tramvajem. Time potvrđujemo kako rušimo administrativne granice na najpozitivniji način. Također, na putu smo da prijateljski riješimo i sva otvorena pitanja između dva grada“, istaknuo je Bandić.

Više pročitajte na Zagreb.info.


Preneseno sa: Zagreb.info

 

O autoru

Gordana Kordić
Studentica cestovnog prometa. Zanimaju ju područja sigurnosti cestovnog prometa i prometno-tehnička vještačenja prometnih nesreća.
Close