Pratite svoj bicikl u slučaju krađe

Uz pomoć pametnog telefona možete pratiti svoj bicikl u slučaju da vam ga ukradu. Učinkovitu uslugu praćenja može vam pružiti mali uređaj koji se vrlo jednostavno postavlja i pristupačne je cijene. Broj ukradenih bicikala u Hrvatskoj prošle godine je porastao za 20 posto stoga su brave na biciklima još uvijek neophodne.

what-is-trackr-image-a5c2d76efcc4c0f9e9cc7ed2c34addd6

Uređaj TrackR je veličine novčića i dostupan je u raznim bojama. Osim za bicikl, možete ga koristiti za pronalazak izgubljenih ključeva koje gotovo svaki dan zametnemo, novčanika kako bismo izbjegli sav onaj gubitak novaca i vremena kada izrađujemo nove dokumente ili ga staviti na ogrlicu vaših kućnih ljubimaca. Nakon što postavite TrackR na stvar koju želite pratiti jednostavno instalirate besplatnu aplikaciju dostupnu za Android i iPhone uređaje i na karti pratite lokaciju malenog uređaja. Aplikacija pokazuje koliko ste udaljeni od uređaja, a možete i uključiti alarm kako bi lakše pronašli stvar koju tražite.

Cijena uređaja u Hrvatskoj je 197 kuna, što nije puno ako uzmemo u obzir da možete pronaći neku vrijednu stvar kao što je bicikl, pogotovo ako je ukraden. Na ovom videu možete pogledati TrackR na djelu, u borbi protiv kradljivaca bicikla:


Izvor: amazingnewtech.com, buy.thetrackr.co

Izvor fotografija: amazingnewtech.com, buy.thetrackr.co

O autoru

Vlatka Mišić
Magistrica informacijsko komunikacijskog prometa na Fakultetu prometnih znanosti. Područje interesa: sigurnost informacijsko komunikacijskih sustava, otkrivanje ranjivosti pojedinih sustava te forenzička analiza mobilnih terminalnih uređaja
Close