Uskoro počinje najveća konferencija za informacijsku sigurnost u Hrvatskoj

bug.hrbug.hr

I ove godine, kao posljednjih šest, Varaždin okuplja stručnjake iz informacijske sigurnosti na FSec konferenciji u organizaciji Fakulteta organizacije i informatike. Novost ove godine je lokacija konferencije, varaždinski HNK. Ova lokacija odabrana je kao neutralna lokacija na kojoj IT stručnjaci, hakeri i ljudi različitih profila mogu izmjenjivati svoja znanja i iskustva. FSec je trenutno najveća konferencija za informacijsku sigurnost u Hrvatskoj.

 (foto: Tonimir Kisasondi)

(foto: Tonimir Kisasondi)

Znanje, iskustvo i stručnost na glavnoj pozornici sudionici će moći čuti od mnogih izlagača kao što su pomoćnik ministra obrane Nikola Brzica koji će konferenciju i otvoriti, zatim predstavnici Zagrebačke banke, VIPNeta, Hrvatske elektroprivrede, Metroneta, Ministarstva obrane, Zavoda za sigurnost informacijskih sustava te Ureda vijeća za nacionalnu sigurnost koji će sudjelovati na okruglom stolu. Aktualne teme iz cyber sigurnosti predstavit će Yury Namestnikov iz Kasperky Laba, a o stanju informacijske sigurnosti u Hrvatskoj razgovarat će predstavnici PNUSKOKa, Hrvatske narodne banke, Nacionalnog CERTa i Zavoda za sigurnost informacijskih sustava. Pravni pogled na sigurnost osobnih i drugih osjetljivih podataka u cloudu dat će, studentima Fakulteta prometnih znanosti dobro poznati predavač, doc. dr. sc. Goran Vojković.

O stanju informacijske sigurnosti u Hrvatskoj razgovarat će predstavnici PNUSKOKa, Hrvatske narodne banke, Nacionalnog CERTa i Zavoda za sigurnost informacijskih sustava.

Drugi dan će biti posvećen tehničkom segmentu, a predavanja će održati Andrea Barisani (Inverse Path), Aleksandar Nikolić (CISCO Talos), Andreas Bogk (HERE) itd.

Konferenciju će popratiti i radionice, okupljanje OWASP i događanje Capture The Flag.

Da je zainteresiranost za konferenciju velika pokazuje i činjenica kako su sve ulaznice za konferenciju koje uključuju smještaj u studentskim domovima rasprodane, te je iz tog razloga cijena ove karte snižena s 2000 na 1400 kn. Cijena osnovnog paketa koji uključuje pristup svim predavanjima i pozornicama te osvježenje za vrijeme pauze iznosi 750 kn. Organizatori konferencije osiguravaju i nekoliko besplatnih karata za studente i nezaposlene, potrebno je poslati e-mail na fsec-tickets@foi.hr koji će sadržavati objašnjenje zašto baš ti trebaš dobiti besplatnu kartu.

Više informacija o samoj konferenciji, kao i kupnju karata, možete pronaći na ovoj poveznici.


Izvor: bug.hr,  fsec.foi.hr

Izvor fotografija: bug.hrnetokracija.com

O autoru

Vlatka Mišić
Magistrica informacijsko komunikacijskog prometa na Fakultetu prometnih znanosti. Područje interesa: sigurnost informacijsko komunikacijskih sustava, otkrivanje ranjivosti pojedinih sustava te forenzička analiza mobilnih terminalnih uređaja
Close