Poziv na otvorenje izložbe “Futurama Redux” kao uvod u najveći klimatski prosvjed u Hrvatskoj

www.worldurbancampaign.orgwww.worldurbancampaign.org

Prenosimo o obavijest o izložbi koja kreće danas u 12 sati, a koja će nas uvesti u masovnu biciklističku vožnju kroz Zagreb s ciljem osvještavanja o održivim oblicima kretanja i zaustavljanju klimatskih promjena pod organizacijom Greenpeacea Hrvatska, Sindikata biciklista i Zelene akcije koja će se održati u nedjelju 12. ožujka.

To će ujedno biti i prvi veliki klimatski prosvjed u Hrvatskoj, kojim započinje val povezanih događanja u ostatku svijeta pod kapom pokreta “Break Free”. Obavijest o izložbi pročitajte u nastavku:

“Pozivamo Vas na otvorenje izložbe “Futurama Redux“, koje će se održati sutra (11.3.) u Tehničkom muzeju Nikola Tesla, s početkom u 12h. Na otvorenju će prisustvovati koautor izložbe, Florian Lorenz.

Zagreb ima jedinstvenu priliku pogledati “Futurama Redux – Urban Mobility After Cars & Oil”, izložbu o niskougljičnoj urbanoj mobilnosti koja je stvorena na poziv Bečkog tjedna dizajna 2015. godine. Međudisciplinarna skupina istraživača i dizajnera zajednički su ispitali sustavne posljedice takva prijelaza i iznašli način za suočavanje s izazovom u pogledu buduće urbane mobilnosti.
Izložba se postavlja povodom 150 godina od dolaska bicikla u Zagreb, u organizaciji Sindikata biciklista.
Futurama Redux – Urbana mobilnost nakon automobila i nafte istraživački je projekt u području urbanizma kojim se ispituje budućnost urbanih sredina u kojima se ne upotrebljavaju fosilna goriva.
Također, podsjećamo na kritičnu masu – biciklističku vožnju kroz Zagreb, koja će se dogoditi 12.3.2017. s okupljanjem biciklista u 16h u dvorištu Tehničkog muzeja, a očekuje se više od 1000 biciklista!”
Organizatori mole da se dolazak najavi na e-mail: info@sindikatbiciklista.hr

Izvor: www.worldurbancampaign.org , sindikatbiciklista.hr, www.breakfree2017.org,

O autoru

Alen Pavlić Ravšer
Student diplomskog studija inteligentnih transportnih sustava na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Područja zanimanja: ITS, V2X komunikacija, kooperativni sustavi, ekološki održiva mobilnost, eMobilnost, upravljanje u incidentnim situacijama.
Close