STO – Suvremene tehnologije u obrazovanju

pixabay.com

Ovih dana održava se događanje pod nazivom “STO” – Suvremene tehnologije u obrazovanju. Događanje se održava u organizaciji CARNeta, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Splitu te Odsjeka za učiteljski studij Filozofskog fakulteta u Splitu. Događanje se održava 27. i 28. travnja u okviru Festivala znanosti u Splitu.

Cilj događanja je poboljšanje kvalitete nastave, ostvarivanje nastavnih ciljeva, motivacija učenika na aktivno sudjelovanje u procesu učenja, poboljšavanje komunikacije sudionika u nastavi te doprinos stvaranju preduvjeta za kolaborativno učenje.

Kroz živahnu raspravu, niz praktičnih i poticajnih radionica te demonstraciju odličnih i inspirativnih primjera primjene tehnologije u nastavi na ovogodišnjem STO događanju pokušat će se dokučiti u kojoj mjeri i na koji način primjena informacijske komunikacijske tehnologije pridonosi kreativnosti nastave.

Događanje je prvenstveno namijenjeno studentima, budućim učiteljima te učiteljima i nastavnicima prirodoslovnih i njima srodnih predmeta uključenih u projekt „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)” ali i svim ostalim zainteresiranim studentima i nastavnicima koji u svom radu žele naučiti kako kreativno koristiti tehnologiju u nastavi.

Danas, drugi dan događanja, održava se niz zanimljivih predavanja i radionica, a cijelo događanje počinje predavanjem o računalnoj sigurnosti na temu “Socijalni inženjering” kojeg će predstaviti inženjeri za računalnu sigurnost iz Nacionalnog CERT-a. Nakon toga slijedi dio programa “Studenti za STO” s temom “Vizualni programski jezici za školu i u školi”. Zanimljiva predavanja održati će se i za profesore, između ostalog “Usluga stručno savjetodavne podrške za primjenu IKTa u e-Školama”. Cijeli raspored možete pogledati ovdje.


preneseno sa: sto.carnet.hr

O autoru

Vlatka Mišić
Magistrica informacijsko komunikacijskog prometa na Fakultetu prometnih znanosti. Područje interesa: sigurnost informacijsko komunikacijskih sustava, otkrivanje ranjivosti pojedinih sustava te forenzička analiza mobilnih terminalnih uređaja
Close