Kretanje mojim kvartom: Razgovor s građanima o kretanju i prometu Ilicom

Foto: Matej Đuzel

ODRAZ-Održivi razvoj zajednica, Grad Zagreb i Udruga „Sindikat biciklista“ organiziraju sedmi po redu susret s građanima „Kretanje mojim kvartom“ . Susret se organizira u okviru projekta “Dijalog o mobilnosti u Zagrebu” te je dio programa festivala Projekt Ilica / Readymade Ilica, koji se održava od 5. do 12. svibnja 2017. na pet lokacija u Ilici.

Pozivaju se stanovnici Ilice oko Britanskog trga i ostali zainteresirani građani, da dođu u utorak 9. svibnja u 17 sati u Ilicu 69 (dvorište) i podijele probleme i prijedloge vezane uz poboljšanje prometa i kretanja na području jedne od najduljih i najstarijih zagrebačkih ulica. Susret se organizira u okviru projekta “Dijalog o mobilnosti u Zagrebu” te je dio programa festivala Projekt Ilica / Readymade Ilica.

Organizatori ovog događaja ovom prilikom žele čuti i prenijeti nadležnima u Gradu Zagrebu koji su vaši problemi vezani za kretanje vašim kvartom, parkiranjem, vožnjom bicikla i sl. Tijekom susreta imat ćete priliku predstavnike Grada Zagreba, ZET-a i Prometne policije pitati o mogućim načinima rješavanja vaših problema. Dođite, pitajte, predlažite, raspravljajte – vaše mišljenje je važno!

Organizatori ovog događaja ovom prilikom žele čuti i prenijeti nadležnima u Gradu Zagrebu koji su vaši problemi vezani za kretanje vašim kvartom

Susret se organizira u okviru projekta “Dijalog o mobilnosti u Zagrebu” te je dio programa festivala Projekt Ilica / Readymade Ilica, koji se održava od 5. do 12. svibnja 2017. na pet lokacija u Ilici. Cilj projekta je iznova osmisliti ulogu glavne gradske ulice, očuvati njezine proizvodne obrte te sačuvati, ali i otvoriti nove kulturne sadržaje, kao i obnoviti i urediti dvorišta, parkove i ostale zajedničke prostore.

Projekt “Dijalog o mobilnosti u Zagrebu” ima za cilj povećati sudjelovanje građana u savjetovanju o mobilnosti u gradu. Usmjeren je na razgovore s građanima o mobilnosti i potrebnim poboljšanjima u prometu u lokalnoj zajednici. Projekt financira Europska unija i sufinancira Ured za udruge Vlade RH. Koordinator projekta je ODRAZ – Održivi razvoj zajednice, a provodi ga u partnerstvu s Udrugom “Sindikat biciklista” i Gradom Zagrebom (Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet).

Službeni poziv: Kretanje mojim kvartom_Ilica 69_Poziv

O autoru

Lea Šikić
Urednica rubrike Cestovni promet na Web portalu Prom. Područje interesa: sigurnost cestovnog prometa, prometno planiranje, te upravljanje mobilnošću u gradovima.
Close