Remen koji puni mobitele

Prošle godine predstavljen je prototip remena XOO koji u sebi ima fleksibilnu bateriju. Remen izgleda kao i svaki drugi, ali u sebi ima diskretnu bateriju koja može puniti mobitel dok hodate.

Ideja je bila vrlo dobra ali su ulaganja bila prevelika da bi se krenulo u masovnu proizvodnju. Nekoliko timova ponovno se okupilo oko te ideje i proizveli su drugu generaciju remena koji su nazvali Ion Belt. Remen je dizajniran tako da puni mobitel, a kada se sam remen isprazni može se napuniti preko bilo kojeg USB porta (isto kao kod klasičnih prijenosnih punjača).

Kako bi se smanjila cijena Ion Belt-a u odnosu na XOO remen, korišten je drugačiji tip baterije. Cijena XOO remena bila je 499 dolara, dok je cijena Ion Belt-a samo 89 dolara. Proizvod bi u prodaju trebao krenuti u siječnju 2016. godine.

Za osobe koje često izbivaju iz kuće ovo je vrlo dobro riješenje. Osim što drži hlače, remen diskretno puni mobilni telefon koji za vrijeme punjenja može biti u džepu. Investitori se nadaju da će ovoga puta biti druga, a ne „treća sreća“. Više o ovoj temi možete pročitati ovdje.


Preneseno sa: thenextweb.com/ Fotografija: thenextweb.com/ Video: thenextweb.com

O autoru

Vlatka Mišić
Magistrica informacijsko komunikacijskog prometa na Fakultetu prometnih znanosti. Područje interesa: sigurnost informacijsko komunikacijskih sustava, otkrivanje ranjivosti pojedinih sustava te forenzička analiza mobilnih terminalnih uređaja
Close