HŽ-Auto-moto-vlak

Ilustracija / Autor: Marin Dokoza

Ukoliko želite prevesti svoj automobil do Dalmacije, ali želite izbjeći gužvu na cesti do odredišta Hrvatske željeznice imaju rješenje. Jednostavno ukrcajte svoje vozilo na vlak i prevezite do Splita. Izbjeći čete gužve na cestama, čekanja na naplatnim postajama, a nećete se odreći svog limenog ljubimca na godišnjem odmoru. Uz izbjegavanje gužve i promotivne cijene izbjeći ćete i plaćanje cestarine i goriva.

Vlak 821 na relaciji Zagreb (23.05) – Split (6.48) u ljetnoj sezoni od 28. travnja do 28. listopada vozi svakodnevno.

Vlak 820 na relaciji Split (21.44) – Zagreb (5.47) u ljetnoj sezoni od 29.travnja do 29.listopada vozi svakodnevno.

Prijevozne karte za putnike i vozila u ponudi Auto-moto vlak uz predočenje vozačke dozvole i prometne dozvole za vozilo kupuju se na blagajnama kolodvora Zagreb Glavni, Split, Varaždin, Osijek, Vinkovci i Slavonski Brod. Zbog ograničenog broja vozila koja se primaju na prijevoz, karte je potrebno kupiti u pretprodaji. Na prijevoz se primaju isključivo ispravna i registrirana vozila čija visina ne prelazi 155 cm.

Vozila je moguće utovariti sat i pol prije polaska vlaka. U Zagrebu vozila se ukrcavaju na ulazu istočno od zgrade Hrvatske pošte u Ulici kneza Branimira b.b., a u Splitu na ulazu na parkiralište između željezničkog i autobusnog kolodvora.

Sve ostale informacije potražite na stranicama Hrvatskih željeznica.

 

O autoru

Lea Šikić
Urednica rubrike Cestovni promet na Web portalu Prom. Područje interesa: sigurnost cestovnog prometa, prometno planiranje, te upravljanje mobilnošću u gradovima.
Close