Kako je Tehnička škola Slavonski Brod obilježila EDWARD projekt

Ilisutracija/Izvor: TTSD Facebook.com

U nedavno održanom projektu EDWARD – Dan bez smrti ceste, aktivno je sudjelovala Tehnička škola Slavonski Brod (TSSB), što nikako ne smije proći nezapaženo, organiziranjem dvije aktivnosti kako bi se budućem generacijom sudionika u prometu pokazalo kako biti siguran u prometu i kako zajedničkim radom možemo spasiti živote.

Prva uspješno ostvarena aktivnost bila je predavanje u znaku Svjetskog dana prve pomoći. Učenici prve godine i njihovi nastavnici slušali su predavanje o tome kako prepoznati ozlijeđene osobe i osigurati odgovarajuću skrb. Predavanje su organizirali Crveni križ i mladeži Crvenog križa TSSB, a provodio ga je dr. Tomislav Pencinger.

Ilustracija/Izvor: European Road Safety Charter

U drugoj aktivnost učenici prvih razreda izradili su plakat za Europski dan bez smrti na cesti i razgovarali s ostalim studentima o važnosti sigurnosti u prometu. Razgovarali su o sigurnosti u prometu s učenicima četvrtih razreda, koji su budući mladi vozači i treba ih se osvijestiti o važnosti sigurnosti prometa. Posebno se razgovaralo o temama poput najčešćih grešaka koje mladi vozači naprave.

Učenici koji su sudjelovali na projektu također su htjeli poslati poruku svojim vršnjacima: Ako zajedno radimo, možemo učiniti sve!


Izvor: European Road Safety Charter

Close