Rimac predstavio C_Two

Concept Two /Izvor: rimac-automobili.com

Tvrtka Rimac automobili je na međunarodnom sajmu automobila u Ženevi predstavila svoju novu uzdanicu naziva Rimac C_Two. Naime radi se o potpuno električnoj jurilici sa nevjerojatnih 1914 konjskih snaga koji postiže brzinu od 412 kilmetara na sat uz ubrzanje od 0-100 km/h od samo 1.85 sekundi, a do 300 km/h za nevjerojatnih 11.8 sekundi.

Nakon uspjeha svog prvog superautomobila Concept One na proslogodišnjem sajmu gdje se tvrtka predstavila superautomobilom koji postiže brzinu od 355 kilometara na sat uz snagu motora od  900 kW odnosno 1224 konjske snage možemo reći da je novitet itekako ispunio očekivanja.

Dugo očekivana  premijera dogodila se prije nekoliko dana, a svečanost izlaganja upotpunio je još jedan hrvatski brend Two Cellos, što samo pristaje najpoznatijem salonu automobila u svijetu kao što je ovaj u Ženevi.

Treba spomenuti da u izradi C_Two koncepta nije korišten niti jedan element iz prethodnog modela niti su ugrađivani dijelovi serijske proizvodnje. Svi elementi korišteni u izradi novog modela dizajnira su isključivo za potrebe koncepta što je rijetkost u autoindustriji.

Tvrtka Rimac automobili ponosi se idejom da su mogućnosti električnih vozila nesagledive i da, kao mlada tvrtka, žele realizirati sve mogućnosti električnih vozila u godinama koje slijede. Jedva čekamo!

Close