Poziv na predavanje Moja alumni priča

Savez društava bivših studenata Sveučilišta u Zagrebu – Alumni UNIZG poziva alumne, studente i sve zainteresirane na predavanje pod nazivom Moja alumni priča koje će se održati u srijedu 13. studenoga 2019. u 16 sati u auli Sveučilišta u Zagrebu, Trg Republike Hrvatske 14, Zagreb.

Svoju alumni priču ispričat će g. Damir Vanđelić, dipl. ing. mech., član uprave Adris grupe, predsjednik nadzornog odbora INA-e, predsjednik Savjeta HANFA-e i član Vijeća za domovinsku sigurnost.

Poziv na alumni predavanje

Savez društava bivših studenata Sveučilišta u Zagrebu – Alumni UNIZG poziva Vas na predavanje pod nazivom Naša alumni priča koje će se održati u utorak, 19. ožujka 2019. u 15.30 sati u auli Sveučilišta u Zagrebu, Trg Republike Hrvatske 14, Zagreb.

Izv. prof. dr. sc. Boris Vujčić, predsjednik udruge Alumni EFZG i guverner Hrvatske narodne banke i Dina Levačić, studentica Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta i daljinska plivačica govorit će o svojim studentskim danima i povezanosti sa Sveučilištem kao i planovima za budućnost.

image003

Nagrada AMAC-UK 2019. i Nagrada “Nenad Bićanić” za jednokratni posjet Ujedinjenom Kraljevstvu

Dugogodišnja članica Saveza društava bivših studenata Sveučilišta u Zagrebu, AMAC-UK (Udruženje bivših studenata i prijatelja sveučilišta u Hrvatskoj) i ove godine raspisuje Natječaj za Nagradu AMAC-UK 2019. i Nagradu “Nenad Bićanić” za jednokratni posjet Ujedinjenom Kraljevstvu (UK) u iznosu od 1.000 GBP svaka.

Kandidat za Nagradu AMAC-UK i Nagradu “Nenad Bićanić” mora biti student na doktorskom studiju jednog od sveučilišta u Republici Hrvatskoj ili liječnik na specijalizaciji u Republici Hrvatskoj. Osoba treba imati hrvatsko državljanstvo i stalni boravak i/ili radni odnos u Republici Hrvatskoj.

Svi potrebni dokumenti za prijavu moraju biti zaprimljeni najkasnije do 19. travnja 2019. u ponoć.

Detaljnije informacije o nagradama te obrazac za prijavu možete pronaći na mrežnoj stranici Saveza ALUMNI UNIZG: 

http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/amac-uk-raspisao-nagradu-za-studente-i-mlade-znanstvenike-za-2019-godinu/

16. međunarodno znanstveno-stručno savjetovanje ZIRP 2018

zirp2018
Pozivamo Vas da sudjelujete na međunarodnom znanstveno-stručnom savjetovanju
“Znanost i razvitak prometa – ZIRP” koje će se održati
10. i 11. svibnja 2018. godine u Opatiji.
Tema 16. po redu međunarnodnog znanstveno-stručnog savjetovanja ZIRP 2018 je
“Transport and Logistics Industry in Digital Age”,
gdje će uz prepoznatljive, kako u transportnom i logističkom svijetu tako i šire, pozvane predavače, vladine i poslovne predstavnike mogućnost izlaganja vlastitih radova imati i ostali prijavljeni sudionici savjetovanja u objektu
Conference Park 25/7, Grand Hotel 4 Opatijska cvijeta.
Sve informacije o ZIRP 2018 možete pronaći na http://www.fpz.unizg.hr/zirp/

AMAC UK dodjeljuje stipendiju za jednokratni posjet Ujedinjenom Kraljevstvu

Dugogodišnja članica Saveza društava bivših studenata Sveučilišta u Zagrebu, AMAC-UK (Udruženje bivših studenata i prijatelja sveučilišta u Hrvatskoj) i ove godine raspisuje Natječaj za Nagradu AMAC-UK 2018. i Nagradu “Nenad Bićanić” za jednokratni posjet Ujedinjenom Kraljevstvu (UK) u iznosu od 1.000 GBP svaka. Kandidat za Nagradu AMAC-UK i Nagradu “Nenad Bićanić” mora biti student na doktorskom studiju jednog od sveučilišta u Republici Hrvatskoj ili liječnik na specijalizaciji u Republici Hrvatskoj. Osoba treba imati hrvatsko državljanstvo i stalni boravak i/ili radni odnos u Republici Hrvatskoj.

Detaljnije informacije možete pročitati na mrežnoj stranici Saveza ALUMNI UNIZG:

http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/amac-uk-raspisao-nagradu-za-studente-i-mlade-znanstvenike-za-2018-godinu/

Na Skupštini Saveza ALUMNI UNIZG izabran novi predsjednik i članovi tijela Saveza

alumni_unizg_skupstina_lipanj2017_712x385

Na Rektoratu Sveučilišta u Zagrebu u petak 30. lipnja 2017. održana je Izborna skupština Saveza društava bivših studenata Sveučilišta u Zagrebu – ALUMNI UNIZG. Skupštini je nazočilo 60-ak alumna, većinom predsjednika i predstavnika alumni društava na sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu te dekani i prodekani nekih fakulteta.

Skupština Saveza izabrala je i novog predsjednika te članove tijela Saveza za sljedeće četverogodišnje razdoblje. Tako je za predsjednika izabran prof. dr. sc. Mario Šafran s Fakulteta prometnih znanosti, dugogodišnji predsjednik udruge AMAC-FSC i dosadašnji član Predsjedništva.

Detaljniji izvještaj sa skupštine nalazi se na stranicama ALUMNI UNIZG-a.

Održana međunarodna konferencija ZIRP-LST 2017

Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu i Fakultet za logistio Univerza v Mariboru, uz suorganizaciju University of Pardubice – Jan Perner Transport Faculty, organizirali su međunarodno znanstveno-stručno savjetovanje „International Conference on Traffic Development, Logistics & Sustainable Transport“.

Znanstveno-stručno savjetovanje (ZIRP-LST) održano je 1. i 2. lipnja, u Opatiji, Grand Hotel 4 opatijska cvijeta (4*) te je povezalo dvije poznate konferencije:

-          Science and Traffic Development – Znanost i razvitak prometa – ZIRP 2017,

-          International Conferencce on Logistic & Sustainble Transport – ICLST 2017.

Naslov Savjetovanja bio je New Solutions and Inovations in Logistics and Transportation, a na samom savjetovanju sudjelovalo je ukupno 185 sudionika iz 11 zemalja svijeta koji su tim putem imali priliku i mogućnost umrežavanja, s ciljem daljnjeg razvoja te održivosti prometnih i logističkih potreba.

Sudionicima Savjetovanja posebno su bila zanimljiva pozvana predavanja, koja su kroz dva dana Savjetovanja održali sljedeći predavači:

-       Herbert Kopfer, University of Bremen,

-       Berndan Halleman, Vice President, Europe and Central Asia, International Road Federation,

-       Hrvoje Dragušica, IKEA Hrvatska,

-       Zoran Kalauz, Tahograf d.o.o.,

-       Tariq Muneer, Edinburgh Napier University,

-       Wouter Dewulf, University of Antwerp,

-       Ante Sarjanović, Mireo d.d.

Na Savjetovanju je od ukupno 43 radova, koji su objavljeni u Zborniku radova, prezentirano njih 32. Recenzentski odbor je uputio za objavu u časopis PROMET – Traffic&Transportation jedan znanstveni rad i jedan znanstveni rad za objavu u Tehničkom vjesniku.

Prvog dana Savjetovanja održan je okrugli stol pod naslovnom „Poslovni model održivog prometnog sustava Republike Hrvatske”, gdje je cilj bio ukazati na novi znanstveni i stručni okvir prometnog sustava kao dio ukupne strategije Republike Hrvatske.

Panelisti Okruglog stola bili su ugledni stručnjaci, a ujedno i predstavnici brojnih institucija i tvrtki:

-       Saša Subotić, Sektor za promet i veze Hrvatske gospodarske komore,

-       Tihomir Domazet, profesor i predsjednik Hrvatskog instituta za financije i računovodstvo,

-       Denis Lasić, ministar prometa i komunikacija Federacije BiH,

-       Branko Barićević, predstavnik Europske Komisije u Republici Hrvatskoj,

-       Milan Brkić, Rail Cargo Carrier-Croatia d.o.o.,

-       Marko Vajdić, DB Engineering & Consulting GmbH.

Kroz dva dana Savjetovanja diskutiralo se o važnosti unapređivanja suradnje znanstveno-nastavnih institucija, gospodarskih subjekata i ostalih tijela državne uprave radi usuglašavanja strategije razvitka ključnih prometnih pravaca te logističkih aktivnosti uz intenzivnu primjenu inovacija i novih rješenja, a uz to od velike je važnosti naglašavati potrebu za bržim donošenjem odredbi, pravilnika i zakona koji će gospodarskim subjektima olakšati poslovanje, ali i osigurati mogućnost za veća ulaganja u hrvatski prometni sustav koji je jedan od generatora razvoja gospodarstva.

AMAC FSC je uz Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu pokretač i dugogodišnji suorganizator ZIRP-a.

Povezivanjem dviju spomenutih konferencija ZIRP i ICLST, ovo znanstveno-stručno savjetovanje doprinijelo je stvaranju novih ideja za rješavanje problema i unaprjeđenja, kako prometa tako i cjelokupne logistike, u čemu se posebno istaknuo AMAC FSC u promociji struke i alumni ideje.

Obavijest o Nagradi AMAC-UK za 2017. godinu

Ovim Vas putem želimo obavijestiti da je AMAC-UK, udruga bivših studenata hrvatskih sveučilišta u Velikoj Britaniji i članica Saveza ALUMNI UNIZG, raspisala Akademsku nagradu za studente i mlade znanstvenike za 2017. godinu u iznosu od 1.000 GBP za jednokratni posjet znanstvenoj instituciji u Velikoj Britaniji, sa svrhom da studentima i mladim znanstvenicima iz Republike Hrvatske omogući i olakša ostvarenje projekata iz njihovog područja interesa.

Cilj nagrade je, prije svega, pomoći kvaliteti znanstvenog rada u institucijama u Domovini. Nužno je da projekt uključuje posjetu ili pospješuje znanstveni kontakt i suradnju s institucijama u Velikoj Britaniji iz danog područja.

Uvjeti i obrazac za prijavu na nagradu nalaze se na mrežnim stranicama ALUMNI UNIZG: http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/amac-uk-raspisao-nagradu-za-studente-i-mlade-znanstvenike-za-2017-godinu/

Ažuriranje evidencije članova uslijed novog Zakona o Udrugama

Prema članku 12, stavak 4, novog Zakona o Udrugama, definira sljedeće: “Popis članova vodi se elektronički ili na drugi prikladan način i obvezno sadrži podatke o osobnom imenu (nazivu), osobnom identifikacijskom broju (OIB-u), datumu rođenja, datumu pristupanja udruzi, kategoriji članstva, ako su utvrđene statutom udruge te datumu prestanka članstva u udruzi, a može sadržavati i druge podatke.“

Stoga Vas molimo da do 1. lipnja 2015. godine putem upitnika na adresi http://goo.gl/forms/i8T1YzL9pK unesete tražene podatke kako bismo ažurirali našu evidenciju članova.

Podaci će se koristiti ISKLJUČIVO za potrebe Udruge.

Unaprijed se zahvaljujemo!