Zagreb Auto Show 2018, Day 2

Drugi dan zagrebačkog sajma automobila posjetitelji su mogli posjetiti ujutro od 10:00 sati pa sve  navečer do 21:00 sat. Drugi dan sajma obilježilo je održavanje okruglog stola na temu: “Čovjek kao faktor sigurnosti cestovnog prometa,” u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova. Okrugli stoj održao se u 5. paviljonu s početkom u 14:00 sati. Panelu su prisustvovali uvaženi predstavnici Ministarstva mora prometa i infrastrukture, Hrvatskog autokluba, Centra za vozila Hrvatske kao i predstavnici medija.

U ovom članku donosimo izvještaj sa drugog dana sajma u kojemu smo obišli izložbu motocikala, bicikala i četverocikala koja se nalazi na galeriji 5. paviljona. Zanimljivo je spomenuti da na ovogodišnjem sajmu posjetitelji mogu razgledati ponudu motocikala marke Peugeot Scooter kao naravno i poznatih marki motocikala poput Piaggio, Harley Davidson, Vespa, Ducati i onih manje poznatih marke Kymco  i Askoll. Za ponudu električnih bicikala posjetittelji mogu razgledati štand tvrtke Apache E-bike, S-bike, Huni-bike-shop i mnogih drugih.

U 6. paviljonu, u kojem se nalazi prateća industrija, posjetitelji mogu sudjelovati u nagradnim igrama i pokazati umijeće u zamjeni pneumatika čime ulaze u konkurenciju za osvajanje seta ljetnih guma market Toyo tires. Nagradna igra je pod pokroviteljstvom Auto Hrvatske koja se na sajmu predstavlja sa svojom ponudom gospodarskih vozila i prateće opreme za automehaničarske i vulkanizerske radnje.

U 7a paviljonu nalaze se vozila hrvatskog proizvođača DOK-ING koji se ove godine predstavlja sa modelom električnog dostavnog vozila, el. skuterom i četverociklom kao i poznatim modelom osobnog automobila XD predstavljenog na ženevskom autosalonu 2010. godine.

BMW i Mazda i Mini ponovno dijele paviljon isto kao i prije dvije godine a bavarski proizvođač ponovno dokazuje zašto je jedan od najprofitabilnijih proizvođača automobila u svijetu. U 8. paviljonu posjetitelji mogu razgledati primjerke poput BMW serije 7 i M5 kao i električnu izvedbu I8 i I3. Kao glavni izložbeni primjerak Mazda je predstavila novu izvedbu svoje limuzine. Mazda 6 na ovom salonu premijerno je predstavljena hrvatskoj javnosti.

Gospodarska vozila izložena su kod istočnog ulaza velesajma. Na otvorenom prostoru pojetitelji mogu razgledati gospodarske novitete lakih dostavnih vozila, kamiona, autobusa i prikolica. Proizvođači poput Iveca, Ford trucks, MAN, Setra i drugih uveličali su ovaj dio velesajma. Posebnu pozornost privlače segmenti pick-up vozila koja su na hrvatskom tržištu sve traženiji. Konkurencija je ove godine u tom segmentu doista jaka.

Osim vozila u sklopu Transport show-a predstavljene su prikolice i poluprikolice poznatih proizvođača poput Krone, Schmitz Cargobull, Schwarzmuller i dr.

Toliko od nas za sada, a u sljedećem članku donosimo više o projektu Toyote pod nazivom “Mobilnost za sve,” novitetima u 5. paviljonu kao i okruglom stolu na temu: ” Vozilo kao čimbenik sigurnosti u cestovnom prometu.” Također donosimo događanja sa poligona brze vožnje odnosno taxi slalom i drift taxi vožnje.

 

Close