Ovaj grad dobiva prvi cjeloviti Hyperloop sustav!

Izvor: www.20minutes.fr

Tvrtka Hyperloop Transportation Technologies (HyperloopTT), o okojoj je u Prom.com.hr-u nebrojeno puta pisano najavila je dostavu prvih setova cijevi za prijevoz ljudi i tereta prema istraživačkom centru u gradu Tolouse-u.

Znate li u kojemu gradu će se izgraditi prva cjelovita trasa Hyperloop sustava? 

Sustav će podržavati prijevoz putnika i kontejnera unutarnjeg promjera 4m. Prva faza sadrži 320m zatvorenog sustava koji bi trebao biti operabilan do kraja 2018. Druga faza će biti izgradnja 1 km cjelovitog sustava, povišenog na stupovima na visinu od 5.8m, a planirani završetak je 2019. godina.

“Prije pet godina, krenuli smo u rješavanje najvećih problema prijevoza: efikasnost, udobnost i brzina.” – rekao je izvršni direktor HyperloopTT-a, Dirk Ahlborn. “Hyperloop je više nego samo prikaz velikog ubrzanja i više od samog obaranja rekorda brzina. Prava je prilika stvaranje efikasnog i sigurnog sustava s neusporedivim putničkim doživljajem.”

“Postoje sporazumi u čak devet zemalja na kojima se radi na regulacijama za Hyperloop sustave. Istraživački centri za transport i logistiku prisutni su u Brazilu, a postrojenja u Tolouse-u.”

Sustav će biti spreman za nadogranje bilo HyperloopTT-a ili ostalih partnerskih kompanija. Prva cjelovita putnička kapsula trenutno je blizu završetka izrade u Carburesu u Španjolskoj. Biti će dostavljena na ljeto 2018. u Tolouse gdje će se montirati i integrirati u sustav.

“Hyperloop više nije koncept; postao komercijalna industrija” – predsjednika HyperlopTT-a, Bibop Gresta

Prema riječima predsjednika HTT-a, Bibopa Greste, postoje sporazumi u čak devet zemalja na kojima se radi na regulacijama za Hyperloop sustave. Istraživački centri za transport i logistiku prisutni su u Brazilu te postrojenja u Tolouseu.

Više čitajte na: 20minutes.fr

O autoru

Božo Cicvarić
Urednik rubrike Logistika na web portalu Prom. Magistrirao je 2016. na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu, smjer Logistika. Posebno ga zanima prijevozna logistika i organizacija putničkog prijevoza.
Close