Kako je Massachusetts poboljšao sustav informiranja putnika

Massachusetts Bay Transportation Authority (MBTA) poboljšao je sustav objave vremena dolazaka vlakova na podzemnoj željeznici na svojoj internetskoj stranici i odabranim mobilnim aplikacijama.

Posljednje poboljšanje prema Rapid Transit Realtime (RTR) sustavu, koje pruža putnicima informacije o realnom vremenu prometovanja, pokrenuto je za MBTA-ove poznate Red, Orange i Blue linije. Poboljšanja podataka o kvaliteti za Mattapan Trolley i Green Line pokrenuta su također u lipnju 2017., odnosno veljači ove godine.

“Tehnologija je glavni dio infrastrukture koji također treba biti unaprjeđivan.”

Putnici će zaprimati ažurirane informacije o očekivanom vremenu dolaska vlaka s MBTA-ove internetske stranice i preko mobilnih aplikacija kao što je Transit. Sustav informacija u realnom vremenu koristi pametne podatke koji pružaju točnija predviđanja o dolasku vlakova u kolodvor. Ranije se vrijeme dolaska vlakova osvježavalo svakih 15 do 45 sekundi, a sada se ažurira svakih 6 sekundi.

“Dokle god naša strategija nastavlja stvarati kapitalna ulaganja u temeljnu infrastrukturu, moramo zapamtiti da je tehnologija glavni dio naše infrastrukture koji, također, treba biti unaprjeđivan”, rekao je glavni MBTA-ov menadžer Luis Manuel Ramirez.

Ranije se vrijeme dolaska vlakova osvježavalo svakih 15 do 45 sekundi, a sada se ažurira svakih 6 sekundi.

Pored internetske stranice, ovi slabije prikriveni podaci trenutno su dostupni putem MBTA-ovog v3 aplikacijskog programskog sučelja. MBTA također planira ažurirati napajanje za aplikacije koje se služe v2 aplikacijskim programskim sučeljem, signalizaciju unutar kolodvora i poruke o kašnjenju tijekom cijele godine.

RTR također očekuje da će osigurati točna predviđanja tijekom kašnjenja vlakova, kao i informacije o vremenu polaska autobusa s kolodvora.


Izvor: railway-technology.com

Close