Google ne čita vaše poruke elektroničke pošte. Osim kad čita…

Izvor: flickr

Nakon što se Google ovih dana optužilo da trećim stranama (proizvođačima raznih aplikacija) daje pristup milijunima inboxa, na blogu su objasnili svoje uvjete korištenja. Prema istima, treće strane moraju proći određen proces za dobivanje pristupa. Osim toga, naglašavaju da njihovih 1.4 milijardi korisnika samostalno kontroliraju svoje podatke i postavljaju dozvole.

Tvrde da nitko iz Google-a ne čita vaše poruke. Gmail automatizirano procesuira e-mail poruke kako bi filtrirao spam i phishing poruke.

No postoji nekoliko iznimaka u pravilu, a to je da čitaju ako istražuju bug ili ako rješavaju neku zloupotrebu (abuse). Nije u potpunosti jasno jesu li Gmail korisnici obaviješteni o tome. Na upit novinara o tome, stručnjaci za sigurnost iz Google-a ističu da neprestane rade na poboljšanju privatnosti i sigurnosti svojih korisnika.


Preneseno sa: businessinsider.com

O autoru

Vlatka Mišić
Magistrica informacijsko komunikacijskog prometa na Fakultetu prometnih znanosti. Područje interesa: sigurnost informacijsko komunikacijskih sustava, otkrivanje ranjivosti pojedinih sustava te forenzička analiza mobilnih terminalnih uređaja
Close