Zračnoj luci Schiphol 100 električnih autobusa

Izvor: www.intelligenttransport.com

Javni prijevoz unutar i u okolici zračne luke Schiphol “pozelenio” je zahvaljujući uvođenju čak 100 električnih autobusa, što čini trenutno najveću autobusnu flotu nulte emisije štetnih plinova u Europi.

Bart Kraaijvanger, menadžer Connexxion’s Zero-Emission Programme-a najavio je plan povećanja ove “zelene” flote na 258 električnih autobusa do 2021.

ZL Schiphol i njezina okolna područja dio su Amstelland-Meerlanden (AML) koncesije koja uključuje Aalsmeer, Amstelveen, Ouder-Amstel, Uithoorn i Haarlemmermeer. Koncesiju je dobila tvrtka Transdev – Connexxion, o kojoj se u Promu već pisalo, 2017. godine i trajati će do 2027. godine.

ZL Schiphol financirala je izgradju infrastrukture za punjenje električnih vozila na svom području. Ovaj potez implementacije je prema riječima Barta Schmeinka, direktora Transdev Nizozemska, osigurao budućnost održivog urbanog prijevoza grada Amsterdama u nadolazećim godinama.

 


Izvor: intelligenttransport.com

O autoru

Božo Cicvarić
Urednik rubrike Logistika na web portalu Prom. Magistrirao je 2016. na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu, smjer Logistika. Posebno ga zanima prijevozna logistika i organizacija putničkog prijevoza.
Close