U Jastrebarskom otvorena prva garaža s javnim električnim biciklima u Hrvatskoj!

E-bike

U petak 20. srpnja 2018. godine, u blizini dvorca Erdödy u Jastrebarskom, otvoreno je moderno spremište za električne bicikle, a koje je kao takvo namijenjeno iznajmljivanju e-bicikala putem automatiziranog Nexbike sustava naplate. Više o Nextbike-u možete pročitati ovdje.

E-bike/Izvor: Nexbike

Posebnost je da je ovo prva garaža s javnim električnim biciklima izgrađena u Hrvatskoj – projekt koji objedinjuje bike sharing tehnologiju s unajmljivanjem gradskih i brdskih električnih bicikala najviše klase. Građani i posjetitelji Jastrebarskog mogu od danas uživati u vrhunskom biciklističkom iskustvu baš poput uzvanika na otvorenju koji su se odlično zabavili vozeći popularnu „Usporku “ – natjecanje u najsporijoj vožnji.

Posebnost ovog jaskanskog sustava je u tome da je ovo prva garaža s javnim brdskim i gradskim električnim biciklima izgrađena u Hrvatskoj.

„Grad Jastrebarsko kontinuirano radi na razvoju cikloturizma, što je i u Strategiji razvoja turizma RH označeno kao prioritet na razini cijele države. Još 2015. godine smo uz potporu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost nabavili 15 električnih bicikala (9 gradskih i 6 brdskih), a tijekom 2016, uz suradnju Turističke zajednice Grada Jastrebarskog i sa svrhom turističke promidžbe Grada, sugrađanima i svim posjetiteljima Jastrebarskog omogućili besplatno korištenje e-bicikala radnim danom od 0 – 16 sati. Sada činimo iskorak, jer izgradnjom spremišta i uspostavom Nextbike sustava, e-bicikli postaju dostupni svim zainteresiranima od 0 do 24. Realizacijom ovog projekta biti će stvorena atraktivna turistička infrastruktura u sinergiji s prirodnim i kulturnim znamenitostima, a koja će zasigurno omogućiti i povećanje broja turista u Jastrebarskom, ljubitelja rekreacije, biciklizma i zdravog načina života,“ poručio je gradonačelnik Zvonimir Novosel te nastavio: „Jaska je grad koji se razvija u korak s vremenom i tehnologijama. Projektima poput e–automobila, e- punionica, e-bicikala i e-sjednica štedimo resurse i čuvamo prirodu te tako svakodnevno postajemo još zeleniji grad koji vodi veliku brigu o očuvanju okoliša za buduće generacije!“

Fotografija/Izvor: Nexbike

Garaža s javnim električnim biciklima prvi je takav projekt u našoj zemlji. U garažu se ulazi na način da se korisnik registrira na www.nextbike.hr/hr/jastrebarsko. Nakon uspješne registracije, korisnik upisuje na terminalu svoj broj mobitela i PIN koji je dobio prilikom registracije te odabire bicikl koji želi unajmiti nakon čega se otvaraju klizna vrata na garaži i preuzima bicikl. Ovo je jedinstveni projekt jer objedinjuje bike sharing tehnologiju s unajmljivanjem gradskih i brdskih električnih bicikala najviše klase tako da će građani i posjetitelji Jastrebarskog moći uživati u vrhunskom biciklističkom iskustvu“, poručio je Krešimir Dvorski, direktor tvrtke Sustav javnih bicikala d.o.o. koja učestalo niže priznanja za svoj rad za izvrsnost te poseban doprinos zaštiti okoliša.

 

Close