Kvaliteta autoškola danas

Autoškola/Izvor: http://www.epula.info

Jeste li primijetili da u zadnje vrijeme autoškole niču kao gljive po većim hrvatskim gradovima? Razlog je tome stupanje na snagu novog pravilnika vezanog za rad i otvaranje autoškola.

Uz toliko liberalizacije pri otvaranju autoškola, većina je vidjela profit te odlučila otvoriti nove autoškole, jer ipak gotovo svi u nekom dijelu života upisuju autoškolu.

No što to znači za buduće polaznike tj. nove vozače?

Uz svu konkurenciju i liberalizaciju cijena autoškole nastaje kaos.

Javna je tajna da pojedini kandidati ne dolaze na sva predavanja iz Prometnih propisa u autoškoli, ili ne dođu uopće ali opet imaju pravo ići na polaganje ispita iz Prometnih propisa. Ista stvar je i sa satovima vožnje kada pojedini kandidati koji upišu autoškolu a “znaju voziti” ne odvoze ni pola propisanih sati. To dovodi do loše educiranih budućih vozača. Žalosno je to što upravo takvi kandidati plaćaju veće cijene autoškola a vlasnici autoškola na takvim polaznicima ostvaraju profit. Ovakvim pristupom drastično se smanjuje broj novih kvalitetnih vozača.

Ovo je samo dio kaosa koji se događa u autoškolama, ustanovama koje “stvaraju” nove vozače.

Zato budući vozači odaberite autoškole koje će vam pružiti kvalitetnu obuku i iskoristite svaku kunu vaše obuke koju ste pošteno platili.

Close