DHL izdaje novu Resilience360 mobilnu aplikaciju

Izvor: SONY DSC, www.resilience360.dhl.co

Najveća logistička tvrtka Deutsche Post DHL lansira najnoviju aplikaciju za upravljanje rizicima u opskrbnim lancima – poznati Resilience 360.

“Koriste se napredne tehnologije kako bi se pomoglo poduzećima u realnom vremenu predvidjeti i ublažiti nepravilnosti i to sve na dlanu korisnika.”

Ova aplikacija predstavlja produžetak postojeće Resilience 360 platforme te nudi pravovremeno nadgledanje udaljenih pošiljaka kroz čitav opskrbni lanac odnosno kroz različite modove prijevoza. Također su vidljivi vanjski učinci na opskrbni lanac.

Izvor: screenshot GooglePlay

Primjeri rizika pri upraljanju opskrbnim lancima su:

  • krađa pošiljke
  • krivotvorenje
  • terorizam
  • štrajkovi (npr. na lukama)
  • prirodne katastrofe (poplave, požari, tornado, potresi, sl.)

Tobias Larsson, voditelj Resilience360 projekta, izjavio je sljedeće: “U sve brže povezanom svijetu u kojemu živimo, i ljudi i roba konstantno se kreću, čineći skoro pa pravovremeno upravljanje rizikom krajnje nužnim. Istovremeno, opskrbni lanci postaju sve kompleksniji. No, zahvaljujući revolucionarnim tehnologijama kao što su big data, prediktivna analitika i machine learning algoritmi, u poziciji smo da identificiramo i upravljamo rizicima kao nikada do sada.

“Aplikacija pruža svu navedenu moć predviđanja na dlan korisnika.”, izjavio je Larsson.

O autoru

Božo Cicvarić
Urednik rubrike Logistika na web portalu Prom. Magistrirao je 2016. na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu, smjer Logistika. Posebno ga zanima prijevozna logistika i organizacija putničkog prijevoza.
Close