Ukrajinske željeznice potpisale memorandum o razumijevanju za električne lokomotive

Izvor: www.railwaygazette.com

Alstom i Ukrainian Railways potpisali su memorandum o razumijevanju za suradnju u opskrbi i održavanju električnih lokomotiva. 19. rujna, na InnoTrans 2018, potpisali su ga Yvgen Kravtsov, predsjednik UZ-a i Alstom-ov predsjednik i direktor Henri Poupart-Lafarge.

“Oko 47% ukrajinskih željeznica je elektrificirano, ali cilj je povećati broj elektrificiranih područja do 54% unutar dvije godine”, rekao je Kravtsov.

Obnova vuče je strateški prioritet za UZ, koji procjenjuje da će to zahtijevati 495 novih električnih teretnih i putničkih lokomotiva tijekom idući 10 godina, kao i održavanje i povezane usluge u sljedećih 25 godina. UZ je prethodno potpisao sličan partnerski ugovor s GE Transportation-om za dizelske lokomotive.

“Oko 47% ukrajinskih željeznica je elektrificirano, ali cilj je povećati broj elektrificiranih područja do 54% unutar dvije godine”, rekao je Kravtsov. “Suradnja s Alstom-om također je vrlo važna za nas jer tvrtka ima znatno iskustvo u proizvodnji električnih lokomotiva za kolosijek širine 1 520 mm. Povrh toga, mogućnost maksimalne lokalizacije na ukrajinskim poduzećima je važan uvjet u suradnji s Alstom-om.”

Izvor: railwaygazette.com

Close