Porsche i budućnost navigacije

Izvor: https://blog.mapbox.com

U najboljem slučaju, automobili su duboko osobni, intimni objekti. Prevoze nas na mjesta na koja želimo ići, oni štite nas i naše vozače na putu. Najvažnije je da oni predstavljaju slobodu promjene našeg krajolika, radosti istraživanja te želju za upravljanjem snažnim strojem.

Izvor: https://blog.mapbox.com

Ali danas, fokus velikog dijela vožnje u automobilskom prostoru daleko je od osobnog, radosnog elementa – automobili koji ne trebaju vozače; odlučiti se na vožnju u automobilu koji nije u vašem vlasništvu; optimizirati put kako bi se izbjegla zagušenja i uštedjela minuta ili dvije. Čak i kada je razvoj automobila krenuo prema naprijed, iskustvo navigacije se, uglavnom, nije mijenjalo već desetljećima.

Povezujući se s Porsche-om nad ovim izazovima i prilikom da se ponovno zamisli navigacija na način da iznenađuje – sučelje ljudskog stroja koje je učinkovito dizajnirano za vozače, kretanje krivulja i krajolika najuzbudljivijih pogona na svijetu; surađivati na projektu kako bi se stvorilo iskustvo navigacije koja odgovara duševnosti, uzbuđenju te običnoj radosti vožnje.

Izvor: https://blog.mapbox.com

Porsche utjelovljuje dušu vožnje. Tvrtka je izgrađena oko brzine, izvedbe i savršenstva – pozornost usmjerena na svaki detalj automobila i iskustvo vožnje. Kada razmišljate o Porsche-u, razmišljate o vozačima koji nikada ne žele zaustaviti vozilo jer je toliko zabavno voziti, te se nadaju da putovanje nikada neće završiti.

Izvor: https://blog.mapbox.com

Da bi se zadovoljilo iskustvo navigacije, njihov tim razumije potrebu za preokretanjem tolikog broja predrasuda auto navigacije kakva danas postoji. Ovo su velika pitanja i jedna od stvari zbog kojih je ugodno iskustvo raditi s timom Porsche-a, uključujući Gana Meissner-a, direktora UI/UX Design-a, i Hiep Bui Khac-a, dizajnera digitalnih proizvoda, u činjenici da je moguće tako brzo raditi kroz mnoge različite hipoteze i pretpostavke o tome kakav bi unutarnji prostor automobila trebao biti.

Izvor: https://blog.mapbox.com

Porsche koristi mnoge Mapbox platforme – Vision SDK za povećanu navigaciju sigurnosti, koristeći Maps SDK for Unity za pregled 3D rute, Navigation SDK i Maps SDK za upute i dijeljenje rute s drugim vozačima tijekom vožnje i Mapbox Studio za dizajniranje potpuno prilagođenog izgleda i dojma.

Mapbox alati omogućuju dizajnerima i programerima specifičnije atribute i karakteristike njihovog navigacijskog iskustva. Ta je fleksibilnost od posebne vežnosti za skrivanje vlastitog iskustva koje se razlikuje od ostalih koje možete pronaći u automobilskoj ili mobilnoj industriji, redefinirati ono što očekujemo od mobilnog telefona i koje su mogućnosti u automobilu.

Izvor: blog.mapbox.com

Close