Projekt koji značajno smanjuje emisije ispušnih plinova

Izvor: www.intelligenttransport.com

Ovo je posljednji u nizu natječaja za financiranje koji se isporučuje u partnerstvu s APC-om, Innovate UK-jem i Odjelom poslovne, energetske i industrijske strategije.

Natjecanje za financiranje od 20 milijuna funti od strane Advanced Propulsion Centre-a (APC) je pokrenut, želja je ulagati u poslovni projekt koji podržava dizajn, izgradnju i proizvodnju vozila i tehnologija s nultim i vrlo niskim emisijama.

Natjecanja podržavaju vladinu modernu industrijsku strategiju u budućnosti mobilnosti Grand Challenge. Taj će izazov promijeniti način na koji se ljudi, roba i usluge kreću, uključujući učinkovitije prometne mreže s dramatično smanjenim emisijama ugljika i drugih zagađivača.

Projekti bi trebali podržati rast tehnologija nove generacije i stvoriti više radnih mjesta u Velikoj Britaniji.

Uz desetogodišnju, 1 milijarde funti vrijednu zajedničku vladinu i industrijsku obvezu, APC postoji kako bi ubrzao tehnologiju propulzije s niskom razinom ugljika u Velikoj Britaniji. Cilj je učiniti Veliku Britaniju globalnim centrom izvrsnosti za razvoj i proizvodnju vozila s niskom razinom ugljika sljedeće generacije.

Natjecanje je posebno zainteresirano za dizajn, izgradnju i proizvodnju vozila s nultom emisijom ispušnih plinova. Projekti koji prikazuju značajno smanjenje emisija ugljičnog dioksida, uključujući motore, baterije, energetsku elektroniku, hibridizaciju i alternativne pogonske sustave, također su dobrodošli.

Projekti se moraju usredotočiti na alternativne pogonske sustave, električne strojeve i energetsku elektroniku, skladištenje i upravljanje energijom, lagane konstrukcije vozila i pogonskih sklopova ili toplinske pogonske sustave.

Naposlijetku, projekti bi trebali podržati rast tehnologija nove generacije i stvoriti više radnih mjesta u Velikoj Britaniji.

Natječaji se otvaraju 7. siječnja, a rok za podnošenje prijava je 6. ožujka 2019. godine. Ukupni troškovi trebali bi se kretati između 5 i 40 milijuna funti, s 50% udjela koje financira industrija.

Izvor: intelligenttransport.com

Close