Cadillac najavljuje svoj prvi u potpunosti električni automobil

Izvor: interestingengineering.com

Američki proizvođač automobila, Cadillac, pokazuje svoje sposobnosti objavljujući fotografije svog prvog električnog vozila.

Cadillac je divizija General Motors-a koji je najavio svoju namjeru da krene prema potpuno električnoj budućnosti. Dosada postoji vrlo malo detalja o tome kako će se automobil zvati ili kako će se pokretati. Tvrtka obećava da će objaviti više informacija oko datuma izlaska automobila. Trenutne fotografije električnog vozila predstavljaju ga kao ozbiljnog konkurenta Modelu X.

General Motors je spreman za električnu budućnost

Lansiranje električnog vozila dio je agresivnog pokretanja izdanja proizvoda koje GM planira objavljivati svakih šest mjeseci od danas pa do 2021. godine.

Cadillac-ov model električnog vozila pogodit će srce crossover tržišta te zadovoljiti potrebe kupaca diljem svijeta,” rekao je Steve Carlisle, predsjednik Cadillac-a. “Predstavljat će vrhunac luksuza i inovacija, a Cadillac će biti vrhunac mobilnosti.” GM razvija platformu električnih vozila te upućuje da će Cadillac biti prvi brand koji će predstaviti svoja vozila.

Cadillac je spreman prihvatiti potpuno električnu budućnost.

Platforma omogućuje proizvođaču automobila da odgovori na promjenjivu potražnju na tržištu i reagira s relativno kratkim rokom izrade i razvoja. GM kaže da razvija akumulatore i pogonske jedinice koje se mogu koristiti u različitim sustavima vozila GM-a diljem svijeta. Izlaz sustava akumulatora prilagodit će se prema zahtjevima vozila i tržišta.

“Arhitektonski dizajn omogućit će da se baterijski paketi uklapaju u vozilo poput ledenih kocki u pladnju za kockice leda, možete staviti vode koliko želite kako bi napravili što više kockica leda, a pladanj i dalje zauzima jednak prostor u zamrzivaču,” rekao je predsjednik Cadillaca Steve Carlisle.

Velike marke kreću se prema električnoj energiji

Cadillac je najnoviji proizvođač automobila s velikim imenom koji je pokazao svoju potporu potpuno električnoj budućnosti. Jedna od posljednjih marki koja je u procesu nabavke elekričnih modela je Toyotin Lexus, koji u svojoj postavi nema električnih vozila, iako ima uspješan asortiman hibrida.

Izvor: interestingengineering.com

Prošle je godine proizvođač luksuznih vozila zanijekao da je bio iza vremena, umjesto toga, govorio je da nije vrijeme za električna vozila, a njihova odgoda pretvaranja u potpuno električne modele pokazuje da rade na boljoj izvedbi pogonskih sklopova. Iako Tesla možda ima krunu najpoznatijeg proizvođača električnih vozila, u svijetu će se pojaviti mnoštvo marki koje će zauzeti dio tržišta.

Teslin Model 3 najjeftiniji je u svojoj ponudi te se pokazao popularnim diljem svijeta, ali Volkswagen planira lansirati električna vozila u pola cijene te bi na taj način mogli protresti tržište automobila.

Volkswagen također ukazuje da jeftinija električna vozila, pod nazivom MEB, neće imati probleme u proizvodnji kakve je Tesla imao, tako da može jamčiti da će se automobili brzo isporučiti u ruke kupaca. Ima li MEB raspon i opisuje li detaljno Model 3, ostaje da vidimo.


Izvor: interestingengineering.com

Close