Dani karijera Fakulteta prometnih znanosti 2019.

Dani karijera Fakulteta prometnih znanosti

19. i 20. ožujka 2019. godine održani su dani karijera Fakulteta prometnih znanosti na kampusu Borongaj. Ove godine sudjelovalo je čak 28 tvrtki koje primarno ili pretežito koriste promet i logistiku u svome poslovanju.

Tvrtke: Altpro, Cargo-partner, Coca-Cola, Croatia Airlines, CVH, DPD, Gebrüder Weiss, GEFCO, HAC, HAKOM, Hrvatska Pošta, HŽ Cargo, HŽ putnički prijevoz, IKEA, InfoBip, InSig2, Integral Edukacijski programi, Kaufland, Konzum, Međunarodna zračna luka Zagreb, Odašiljači i veze, Orbico, Pevec, Quehenberger, RALU, Sustav javnih bicikala, Špica sustavi i Zagrebačka banka su se nalazile na štandovima gdje su se studenti mogli raspitati o kompetencijama koje se traže prilikom zapošljavanja te poslovi koji im se tamo nude tokom i nakon završetka studija.

Sa početkom u 10 sati prodekan za nastavu i studente doc. dr. sc. Ivan Grgurević održao je uvodnu prezentaciju u kojoj je nakratko opisao ustrojstvo i rad fakulteta, studenata te različite projekte u kojima fakultet sudjeluje. Zatim su 8 od prethodno 28 navedenih tvrtki (Altpro, Coca-Cola, Croatia Airlines, IKEA, Integral, Konzum i MZLZ) održale prezentacije kako bi približile svoj način rada studentima i proširile njihovu sliku o industriji.

Nakon toga slijedile su radionice ”Kako napisati životopis i motivacijsko pismo za posao” i ”Razgovor za posao – korak po korak” na kojima su studenti imali šansu upoznati se sa svim greškama koje često rade, ali i strategijama kako dobro napisati životopis, motivacijsko pismo te se pripremiti za razgovor za posao. Radionicu je organizirao Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK) koji također nudi besplatne konzultacije koje studenti, učenici i nezaposleni mogu koristiti kako bi se pripremili za buduće zaposlenje i sve što uz njega ide.

Drugi dan karijera održao se okrugli stol na temu ”kompetencije budućnosti” na kojemu su sudjelovali: nasl. prof.dr.sc. Darko Huljenić (Ericsson Nikola Tesla), direktorica ljudskih potencijala Nathalie Lerotić Pavlik (Infobip), državni tajnik Mario Antonić (Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta), dopredsjednik nadzornog odbora Stjepan Roglić (Orbico grupa) te dekan Fakulteta prometnih znanosti prof. dr. sc. Tomislav Josip Mlinarić.

Na okruglom stolu je došlo do zaključka da su najbolje kompetencije koje poslodavac traži redom: znanje, karakter osobe, svestranost, upornost, želja za učenjem i različitost.

O autoru

Lovro Šojić
Student 1. godine diplomskog studija na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu. Područja zanimanja: zračni promet, aeronautika, budućnost razvitka zrakoplova, utjecaj zrakoplova na okoliš i električni automobili.
Close