Huawei P30 Pro – najbolja kamera na mobitelu!

Izvor: https://bgr.com

Nakon što su tjednima curile informacije o novim uređajima, Huawei je konačno predstavio svoje glavne uređaje za prvu polovicu godine. U Parizu na press konferenciji Huawei je predstavio brdo uređaja kao što su bežične slušalice, pametne naočale, prijenosne baterije i pametne satove, ali najvažnija je bila nova generacija uređaja iz P serije mobitela.Izvor: https://www.standard.co.uk

Ubrzo nakon uvodnog monologa i par video snimaka Huawei je prikazao P30 i P30 Pro uređaje koji bi trebali promijeniti svijet mobilne fotografije. Huawei P30 Pro je njihov najbolji uređaj do sada i s razlogom je perjanica njihove ponude. Huawei je opasno zagrizao za mobilnu fotografiju pa je tako P30 Pro opremio sa čak četiri stražnje kamere koje bi trebale omogućiti korisniku fleksibilnost u svim situacijama i uvjetima. Prošle godine na Mate 20 modelima je Huawei koristio zaslone koje proizvodi LG, ali nakon mnogih pritužbi od strane korisnika na kvalitetu tih zaslona Huawei je odlučio za ovogodišnje modele uzeti zaslone koje proizvodi Samsung. P30 Pro dolazi sa predivnim 6.45-inčnim OLED zaslonom u 1080p+ rezoluciji koji u sebi skriva brz čitač otisaka prsta.  Što se tiče dizajna Huawei je ove godine napravio evoluciju umjesto revolucije, pa je tako stražnja strana ove godine praktički ista, a s prednje strane smo izgubili čitač otiska prsta i zub se prepolovio te sada samo sadrži prednju kameru koja je ove godine visoke rezolucije od 32MP i trebala bi biti jedna od najboljih na tržištu. Glavni fokus ove godine stavljen je na fotografiju i tu je Huawei dosta inovirao u zadnjih par godina. Ove godine na stražnjoj strani imamo četiri kamere koju čine 40MP f/1.6 glavna kamera opremljena novim SuperSpectrum RYYB senzorom za upijanje još više svjetla i optičkom stabilizacijom, 20MP f/2.4 UltraWide kamera za širokokutne snimke te 8MP f/3.4 telefoto kamera s 5X optičkim povećanjem i 10X hibrinim povećanjem uz optičku stabilizaciju.

Izvor: https://www.pcworld.com

 

Huawei je ove godine nastavio suradnju sa DXOMark-om koji je zadužen za ocjenjivanje i rangiranje kamera na mobilnim uređajima. P30 Pro se nalazi na vrhu ljestvice sa 112 bodova i postaje kralj mobilne fotografije kojem jedino može konkurirati Google sa svojim Pixel 3 mobitelom. Ispod haube ovaj mobitel je opremljen sa Kirin 980 procesorom kojeg proizvodi Huawei i u kombinaciji s 8GB RAM memorije pokretati će bilo koju aplikaciju i video igru bez problema.

Izvor: https://www.dxomark.com

Huawei je ove godine malo pretjerao sa curenjem informacija prije konferencije, pa ovdje nije bilo iznenađenja jer se za sve znalo par tjedana unaprijed. Ali unatoč svemu ovaj uređaj pokazuje da je Huawei spreman inovirati, isprobati nešto novo i riskirati. Problem im je jedino što konkurencija ima puno bolje korisničko sučelje, zaslone i softversku podršku. Smatram da bi Huawei trebao poraditi na ostalim stvarima kako bi mogao dosegnuti visine na kojima se nalaze Samsung i Apple.

O autoru

Jakob Greguric
Student treće godine Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Područje interesa: Logistika i mobilna tehnologija.
Close