Fond od 2 milijuna funti usmjeren je ka korištenju električnih teretnih bicikala

Izvor: www.intelligenttransport.com

Ministarstvo prometa osnovalo je novi fond od 2 milijuna funti kako bi se pomoglo tvrtkama da ulažu u električne teretne bicikle kako bi ispunile last-mile isporuke.

“Fond za dodjelu sredstava eCargo Bike Grant” osnovan je i dostupan ograničenim društvima, obrtnicima, partnerima, dobrotvornim organizacijama i neprofitnim organizacijama koje djeluju diljem Engleske.

Raspoloživa sredstva ovise o tome da primatelji potpišu snažan kodeks razvijen u suradnji s UK Cycle Logistics Federation i Bicycle Association, te uključuje najbolju praksu za sigurnost bicikala.

“Potpora financiranju ecargo bicikala od strane tvrtki u Engleskoj i omogućavanje niske emisije ugljičnog dioksida po cijeloj zemlji pozitivan je korak u poboljšanju lokalne kvalitete zraka, rješavanju zagušenja cestovnog prometa te smanjenju operativnih troškova prijevoza. Kandidati mogu imati koristi od bespovratnih sredstava za do 20% troškova novog ecargo bicikla u vrijednosti do 1000 funti po biciklu,” izjavio je Matthew Eastwood, voditelj odjela za uštedu energije u prometu.

Korištenje električnih teretnih bicikala kako bi se ispunile last-mile isporuke pomoći će smanjiti zagušenje, zagađenje i broj ljudi koji se oslanjaju na vozila u privatnom vlasništvu.

“Ovaj novi fond za ecargo bicikle pomoći će smanjenju zagušenja, poboljšanju kvalitete zraka te potaknuti tvrtke da odigraju svoju ulogu u stvaranju čišće, zelenije budućnosti,” izjavio je Jesse Norman, ministar za biciklizam i hodanje u prometu. “Podrška održivijim isporukama samo je jedan od pozitivnih koraka koje ova vlada poduzima prema svijetu nulte emisije.”

Prijave za financiranje ocjenjivat će se po načelu “tko prvi, njegovo”, a tvrtke se pozivaju da podnesu svoje  zahtjeve na razmatranje.


Izvor: intelligenttransport.com

Close