Nova investicija Ryanaira u zračnu luku Cork, vrijedna 100 milijuna dolara

Izvor: pexels.com

Najveći europski niskotarifni zračni prijevoznik Ryanair u ponedjeljak, 01.04. objavio je kako će uložiti dodatnih 100 milijuna dolara u zračnu luku Cork u Irskoj.

Ryanair je predstavio planove u kojima se spominje da bi se u zimskom rasporedu 2019. godine trebao dodati novi zrakoplov sa sjedištem u spomenutoj zračnoj luci, za koju se predviđa da će prevoziti 1,2 milijuna korisnika godišnje.

To znači da će dva zrakoplova biti smještena u zračnoj luci, nudeći Ryanairu mogućnost pokretanja pet novih ruta.

„Ryanair sa zadovoljstvom dodaje još jedan zrakoplov u našu bazu Cork (ukupno 2 zrakoplova) u sklopu našeg zimskog rasporeda. Cork će sada letjeti na 15 ruta, nakon dodatka 5 novih, koje će isporučiti 1,2 milijuna korisnika godišnje dok nastavljamo razvijati naše putove, promet, turizam i radna mjesta”, kaže viša voditeljica komunikacija Alejandra Ruiz.

Direktor zračne luke Cork Niall MacCarthy izjavio je: „Oduševljeni smo što je naš najveći partner u zračnom prometu, Ryanair, ovog ljeta proširio svoju mrežu ruta za zračnu luku Cork. Nove rute su jedne od najpoželjnijih destinacija naših putnika. Njihov dodatak ljetnom rasporedu Zračne luke Cork u 2019. daje turistima mogućnost odabira letenja s juga Irske na još veći izbor odredišta ovih blagdana.”

Alicante, Budimpešta, Katowice, Malta i Poznan nove su rute, od kojih će svaka nuditi dva leta tjedno.

Ovi brojevi predstavljaju rast prometa za 17% zračne luke Cork od strane irskog niskotarifnog prijevoznika čime će se stvoriti 30 novih radnih mjesta.

Iako je zrakoplovna kompanija ove godine izdala upozorenje o profitu za budućnost, još uvijek ima resurse za daljnje širenje iz svoje mreže što je ovim potezom pokazala.

Gdje će se Ryanair dalje proširiti ostaje nejasno, ali se očekuje dodatan razvitak diljem Europe.

To je također dobra vijest za zračnu luku Cork koja će dalje moći proširiti budući broj putnika. Zračna luka je prognozirala promet od 2,6 milijuna ljudi za 2019., što je porast od 8% u usporedbi s prognozama za 2018. godinu. Ove nove rute od strane Ryanaira i drugih prijevoznika bi mogle dovesti do ostvarivanja tog cilja.


Izvor: airwaysmag.com

O autoru

Lovro Šojić
Student 3. godine preddiplomskog studija na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu. Područja zanimanja: zračni promet, aeronautika, budućnost razvitka zrakoplova, utjecaj zrakoplova na okoliš i električni automobili.
Close