Dani hrvatskih oružanih snaga na Jarunu!

Helikopter MI - 171 Sh

Ovaj se vikend, 25.- 26.05 održavaju dani Hrvatske vojske, povodom 28 obljetnice postojanja Hrvatske vojske. Upravo će ŠRC Jarun biti mjesto na kojem će moći uvjeriti u spremnost i stanje taktičkog naoružanja HV-a. Razne demonstracije naoružanja i visokotehnološke opreme biti će prava poslastica entuzijastima i zainteresiranim posjetiteljima. Na izložbenim štandovima biti će dostupne informacije o životu pripadnika HVa stanju i načinu uporabe opreme te mogućnostima prijave. Sudjeluju pripadnici Hrvatske vojske, Hrvatskih kopnenih snaga, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Hrvatske ratne mornarice.

Kiowa Warrior helikopter namijenjen za izviđanja i taktičko djelovanje

Od programa izdvajamo:

  • pokazne vježbe
  • podjela vojničkog graha
  • letački program snaga HV
  • skok padobranaca, pripadnika HV

U subotu 24.05. odrađena je generalna proba, u društvu prvenstveno najmlađih i njihovih roditelja. Premda ne želimo otkriti sve detalje, uvjerili smo se kako će u nedjelju od 18:00 do 21:00 posjetiteljima sasvim sigurno biti zajamčena odlična zabava.

Detalje prigodnog programa koji se održava u nedjelju moguće je vidjeti OVDJE.

 

O autoru

Ivica Stepanić
Student pete godine zračnog smjera Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu, novinar studentskog internet portala prom.com.hr. Posebno zanimanje za sigurnost zračnog prometa u segmentima održavanja zrakoplova, sustava upravljanja sigurnosti zrakoplovnih kompanija i kontrole kvalitete.
Close