Zabrana parkiranja benzinskih automobila na postajama za punjenje električnih vozila

Izvor: interestingengineering.com

Država Colorado je odlučila da se stane na kraj vozačima benzinskih automobila, koji onemogućuju punjenje vozačima električnih vozila. Bitka između električnih automobila i automobila s motorima s unutarnjim izgaranjem započinje. Dvije vrste automobila počinju se boriti za parkirna mjesta.

Za vozače električnih automobila nije uvijek lako pronaći mjesto za parkiranje. Stanice za punjenje su još uvijek razmjerno malobrojne te zauzimaju premalo površine na mjestima za parkiranje.

Pazi na ICE

Vozači benzinskih automobila, u potrazi za slobodnim parkirnim mjestom, optuženi su da su zauzeli prostor za parkiranje električnih automobila, kojima je onemogućen pristup prostoru za punjenje. Država Colorado odlučna je u reakciji na takve postupke izdavanjem velikih kazni za vozače koji parkiraju na pogrešnom mjestu.

Nedavno je donesen zakonski prijedlog u predstavničkom domu koji će vozačima automobila s motorom s unutarnjim izgaranjem osigurati novčanu kaznu od 150 dolara s dodatkom od 32 dolara za parkiranje u prostoru rezerviranom za električna vozila. Zakon je poslan u Senat, ali ni vozači električnih automobila neće ostati pošteđeni.

Upozoreni vozači električnih automobila

Vozači koji svoj automobil ostavljaju isključenim na parkirnom mjestu za punjenje više od 30 minuta, bit će kažnjeni na sličan način. Iznimke su uvedene za automobile na privatnom posjedu u zračnim lukama i pri dužem zaustavljanju tijekom noći.

Ako se zakon prihvati, vjeruje se da će osigurati nesmetano punjenje i kretanje električnih automobila. Postupak vozača automobila s unutarnjim izgaranjem, koji namjerno zauzimaju stanice za punjenje električnih vozila, poznat je kao ICE-ing.

Budite obzirni

Ponekad vozač automobila jednostavno ne primjećuje da je prostor rezerviran za punjenje električnih automobila, u drugim slučajevima zauzimanje tih prostora je promišljenije. Internetska stranica ‘Take Charge and Go’ razvila je praktičan vodič za rješavanje problema s ICE-ingom.

Vozači Tesle u područjima s postajama za brzo punjenje automobila ne moraju se brinuti da će se susresti s ICE-ingom, ali u područjima bez namjenskih stanica za brzo punjenje, jednako su ranjivi. Postoji više od 100 modela električnih automobila koji će se pojaviti na američkom tržištu do 2022. godine.

Sve je više automobila – gdje će se svi moći napuniti?

Mnogi će moći napuniti automobile kod kuće, bilo punjačem koji se može koristiti preko standardnog napajanja ili preko 240-voltne linije i namjenskog “Level 2” punjača. Međutim, ljudi koji žive u gusto naseljenim urbanim područjima, koja nemaju pristup privatnim garažama, morat će se oslanjati na javne stanice za punjenje.

Prema Forbesu, u SAD-u postoji oko 20,000 funkcionalnih stanica za punjenje električnih vozila, a mnoge od njih imaju više mjesta za punjenje. Obično se ovakve punionice postavljaju u garažama, autosalonima, čak i na tradicionalnim benzinskim postajama.

Ovisno o tome kada i gdje se postavljaju, njihovo vrijeme punjenja i troškovi variraju. Vlasništvo i održavanje javnih punionica značajno se razlikuju od mjesta do mjesta. Neke su u vlasništvu države i njima upravljaju državne vlasti, dok su ostale u privatnom vlasništvu.

Prije ulaganja u električno vozilo važno je razmisliti o tome gdje se nalaze najbliže stanice za punjenje, koliki su troškovi vezani uz punjenje, kao i istraživanje o tome kako im je najlakše pristupiti.


Izvor: interestingengineering.com

Close