Uber i FlixBus: suradnja dvaju prijevoznih divova

Izvor: www.uber.com

Nakon uspješne suradnje u Njemačkoj i Francuskoj, Uber i FlixBus suradnju nastavljaju i u Hrvatskoj, točnije u Zagrebu, Zadru, Splitu, Šibeniku, Dubrovniku, Rijeci, Puli, Poreču i Umagu.

Koncept integriranog prijevoza, koji uključuje kombinaciju više oblika prijevoza, putnicima omogućuje sigurniji i jednostavniji prijevoz od vrata do vrata uz dodatne pogodnosti te nudi rješenje za posljednje kilometre do vlastitih domova odnosno do autobusnog kolodvora.

Izvor: rijecanin.rtl.hr

„Ponosni smo što se nakon Francuske i Njemačke suradnja s FlixBusom nastavila u Hrvatskoj, jer ovaj sporazum za nas predstavlja jedinstveno partnerstvo u Europi. On isto tako potvrđuje ulogu Ubera kao ključnog igrača u široj prometnoj mreži i njegovu predanost razvoju multimodalne mobilnosti”, riječi su Davora Tremca, generalnog menadžera Ubera za jugoistočnu Europu.

„FlixBus se odavno percipira kao mobilni partner, prvenstveno kao partner putniku. Kroz godine naše prisutnosti na tržištu dokazali smo da nismo samo prijevoz od točke A do točke B, nego održivi način prijevoza te dio integriranog prijevoza putnika. Preko autobusa, vlakova, zrakoplova i javnog prijevoza stigli smo i do suradnje s automobilima, odnosno Uberom, kao posljednjim korakom sigurnog prijevoza putnika do njegove konačne adrese˝, izjavio je Ante Grbeša, direktor za FlixBus CEE South regiju.

Kako bi korištenje ove usluge bilo što lakše, Uber je aktivirao posebnu funkciju unutar svoje mobilne aplikacije. Virtualne stanice podržane GPS koordinatama osigurat će prepoznavanje mjesta preuzimanja putnika na autobusnim stanicama na koje FlixBus pristiže. Pronađe li se putnik u situaciji gdje ostali oblici prijevoza nisu dostupni ili su dostupni djelomično ili putnik putuje s puno prtljage rano u jutro ili kasno u noć, a potrebno je prijeći posljednje kilometre do konačne destinacije, ova će usluga osigurati jednostavan, siguran i bezbrižan dolazak na željenu adresu. Koristeći ovu uslugu, putnik će osjetiti potpuni doživljaj putovanja.

Potrebe današnjeg modernog putnika su prvenstveno brzina, online kupovina karata te jednostavan dolazak do krajnje destinacije, odnosno vožnja od vrata do vrata. Nekada je to bilo moguće isključivo automobilom, a danas upravo integrirani prijevoz predstavlja održiv način putovanja.

Korisnicima FlixBusa i Ubera nudit će se korištenje usluge po promotivnim cijenama.

Izvor: www.flixbus.hr

Close