Velika Britanija želi poboljšati sigurnost rada na željeznici

Britanska tvrtka Network Rail pokrenula je novu radnu skupinu kako bi poboljšala sigurnost zaposlenika koji rade na željeznici. Radna skupina poduprta je fondom od 70 milijuna britanskih funti.

Krajem lipnja dvojica radnika poginula su pri udaru putničkog vlaka. 2018. godine broj smrtnih slučajeva na željeznicama Velike Britanije porastao je, nakon čak tri godine bez ijednog smrtnog slučaja. “Tragične smrti u Wales-u su snažan podsjetnik za sve nas da trebamo učiniti više. Uspjet ćemo se suočiti s tim izazovom jer gubitak sve više članova naše željezničke obitelji nije nešto što možemo tolerirati,” izjavio je Martin Frobisher, direktor skupine za sigurnost, tehniku i inženjerstvo Network Rail-a.

Sigurni odlazak kući

“Učinit ćemo rad na željeznici, i u njenoj okolici, sigurnijim nego što je to danas. Svatko bi trebao očekivati siguran povratak kući svakoga dana, i iako su naša poboljšanja rezultirala uspjehom, još uvijek imamo mnogo bliskih susreta s nesrećama na željeznicama, a time ćemo se posebno pozabaviti.”

Vladina agencija The Office of Rail and Road (ORR), odgovorna za sigurnost na željeznicama, također je izrazila zabrinutost u ovom području, pružajući savjete o poboljšanju sigurnosti rada na pruzi. Frobisher je izjavio, “Već duže vrijeme surađujemo s ORR-om i našim sindikatima kako bismo pomogli da rad na željeznici postane sigurniji. Kao i ORR, želimo vidjeti brži napredak u ovom području.”

Neuspjeh u smanjenju nesreća

Radna skupina će ubrzati svoj trenutni ‘Program neuspjeha u postizanju smanjenja nesreća’ i prikupit će više programa koji su u proteklih osam mjeseci radili na poboljšanju sigurnosti radnika. Ovi programi usmjereni su na planiranje i pružanje sigurnog rada na željeznici, poboljšanje softvera, poboljšanje održavanja potrebne razine budnosti strojovođa, pružanje sigurnosti, medicinskih standarada, mentalnog blagostanja, upravljanje rizikom i poboljšanje organizacije smjenskoga rada.

Izvor: www.railfreight.com

Radna skupina će biti u partnerstvu sa svim ključnim sudionicima u industriji, koji su u mogućnosti pomoći poboljšanjima, pozvanim da se pridruže timu uključujući ORR, sindikate te izvođače.


Izvor: www.railfreight.com

Close