Audijev novi hibridni e-skuter-skateboard

Izvor: interestingengineering.com

Audi je predstavio koncept za hibridni e-skuter-skateboard za koji tvrdi da “odgovara gradskom trendu prema multimodalnoj mobilnosti”.

Pod nazivom Audi e-tron scooter, novi nesvakidašnji model mogao bi pružiti pogled u budućnost lakog istraživanja grada mobilnosti.

Voziti se skateboard-om ili skuterom: zašto ne biste istovremeno koristili oboje?

Automobilska kompanija je izjavila da je e-tron skuter težak 12 kg i lako se prenosi automobilom, autobusom ili vlakom. Hibridni skuter-skateboard, izjavljuje Audi, “ističe se zahvaljujući upravljanju koje podsjeća na surfanje na valovima”.

Izvor: interestingengineering.com

Vozači će imati jednu ruku slobodnu, dok upravljaju skuterom drugom rukom. Ipak, moraju preusmjeravati svoju težinu zbog upravljanja na isti način kao i na tradicionalnom skateboard-u.

Proizvođač automobila tvrdi da njihov novi model kombinira najbolje od skateboard-ova i e-skutera.

Proizvodnja i prodaja e-tron skutera planirana je za kraj 2020. godine.

Izvor: interestingengineering.com

Održiva mobilnost

Audi-jevim e-tron skuterom apeliramo na kupce koji su u pokretu u gradovima i za koje su stil i funkcionalnost važni,” izjavio je Thorsten Schrader, voditelj projekta za mikro-mobilnost u Audi-ju.

Izvor: interestingengineering.com

Pomočne osovine s četiri kotača, tvrdi Audi, omogućuju neometan prolaz u neobično uskim zavojima. “Naravno, e-tron skuter također se kreće ravno naprijed. Ali osjećaj protoka dolazi tek kada počnete voziti po asfaltu, a to je iznenađujuće jednostavno s našim novim konceptom,” izjavio je Schrader.

Izvor: interestingengineering.com

Osim što vozaču pruža stabilnost, ručka upravljača sadrži bateriju, elektroniku i zaslon na kojemu se može očitati stanje baterije.

Okretni zahvat omogućuje ubrzanje, a domet e-tron skutera je približno 20 kilometara, navodi Audi. E-tron skuter će moći ubrzati i do 20 km/h.

Hibridni skuter nadopunjuje naboj kinetičkom energijom za vrijeme kočenja. Hidraulična nožna kočnica pruža dodatnu sigurnost.

Izvor: interestingengineering.com

Audi je izjavio da njihovi dizajneri rade s drvom kao i karbonskim pločama te na dizajnu u sivoj i crnoj boji. Počevši od 2020. godine, nadaju se da će potražnja za vozilima s mikromobilnošću i dalje ostati velika.


Izvor: interestingengineering.com

Close