Starship Technologies predstavit će tisuće autonomnih robota za dostavu hrane

Izvor: interestingengineering.com

Starship Technologies povećava broj autonomnih robota za dostavu hrane i oni će se uskoro proširiti po fakultetskim kampusima.

Prošli su dani naručivanja preko interneta i čekanja da vam osoba dostavi pizzu na vaša vrata. S robotima Starship Technologies, sve će se automatizirati od trenutka kada napravite narudžbu, pa sve dok hrana ne bude sigurna, u vašim rukama.

Tvrtka je za svoj projekt prikupila 40 milijuna dolara, a nakon što je objavila uspjeh u financiranju, već radi na postavljanju svojih robota na šest kotača na Američki fakultetski svijet.

Plan djelovanja za lansiranje proizvoda

Roboti sa sjedištem u San Franciscu već su testirani u preko 100 gradova u 20 različitih zemalja, prešli su 350,000 milja, 4 milijuna ulica i tek nedavno završili svoju 100,000 isporuku.

Ti će brojevi eksponencijalno rasti s planiranim pokretanjem isporuke na 100 različitih fakulteta u SAD-u.

Izvor: interestingengineering.com

Tvrtka je već započela taj proces, a roboti su dostavljali hranu na Sveučilištu George Mason i Sveučilištu Sjeverne Arizone. Sljedeće će biti Sveučilište u Pittsburghu, kao i Sveučilište Purdue u Indiani.

Plan je da u naredna 24 mjeseca na svakom kampusu rasporedimo po 25 robota. Planirano je da će se više od 5,000 robota kretati po tim sveučilištima do 2021. godine.

Kako rade roboti?

Svaki je robot električan i može prevoziti namirnice teške i do 20 kilograma. Opremljeni su kamerama koje im pomažu da se kreću oko prepreka te vode robote do njihovog konačnog odredišta.

Zona isporuke obuhvaća tri ili četiri milje, a najveća brzina kojom se kreću je 4 mph. Mora se priznati da su nešto sporiji od čovjeka na biciklu ili u automobilu.

Nakon što su prikupili 40 milijuna dolara, tvrtka će uvesti svoju uslugu dostavljanja hrane pomoću robota na 100 sveučilišnih kampusa.

Za razliku od ljudi kojima treba više odmora, ovi roboti će nastaviti dostavljati namirnice bez zaustavljanja, osim zbog punjenja baterija.

Roboti imaju svoja ograničenja, mogu neometano prelaziti zakrivljene brežuljke, ali se ne mogu penjati po stepenicama.

Zasad se, izjavljuju iz tvrtke, usredotočuju na manje visine i jednostavnije površine.


Izvor: interestingengineering.com

Close